avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
intrebarile mele sunt urmatoarele : bunurile proprii intra in succesiune daca ma recasatoresc si in ce masura ? Eu am doi copii si doresc ca numai lor sa le ramana bunurile mele dobandite inaintea casatoriei mele cu actualul prieten. Este posibil asta ? Ce trebuie sa fac ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 11:27, 5 Martie 2012
Da, bunurile proprii intra in succesiunea legala (cea in lipsa unui testament). Asta pentru ca la mostenire se are in vedere relatia de rudenie / sot intre defunct si mostenitori, nu contributia la dobandirea bunurilor.

Excluderea sotului de la mostenirea unor anumite bunuri este posbila prin testament sau doantie, daca nu ii este incalcata rezerva succesorala a sotului supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de succesiune elenamitroi elenamitroi Buna ziua, Am fost casatorita, in urma casatoriei a rezultat 1 copil care a ramas la mine. Am achizitionat un apartament si am mai mostenit un apartament prin ... (vezi toată discuția)
"atacabilitate" act de mostenire zippy zippy Buna ziua, Apelez la ajutorul dumneavoastra cu urmatoarea problema: mama mea a dobandit in urma divortului un apartament. Momentan este recasatorita, iar ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunici maladog maladog Mama decedata inaintea parintilor, sotul supravietuitor recasatorit. Prezinta vreun drept la mostenire din partea parintilor mamei, atat timp cat mama are un ... (vezi toată discuția)