buna ziua la toata lumea am o intrebare referitor la accidentele de munca care suna cam asa. in data de 20.07.2011 mam angajat la o societate comerciala cu domeniul de actvitate mase plastice pe functia de operator de mase plastice in departamentul de vopsitorie iar in data de 21.02.2012 din motive personale miam bagat demisia cu preaviz de 15 zile lucratoare cam pe la ora 15.00 tot in aceias zi pe la ora 18.30 sa intimplat si accidentul fiind echipat corespunzator am alunecat in cabina pompelor de vopsit si miam fracturat mina am fost la urgente si mi au bagat mina in gips am primit concediu medical pina in data de 29.02.2012 platit100%iar din aceias data am fost la control si mi la prelungit pina in data de 31.03.2012 platit 75% problema este ca imi expira contractul de munca in data de 07.03.2012 CE SE INTIMPLA CU RESTUL ZILELOR DE CONCEDIU MEDICAL FIIND ACCIDENT DE MUNCA sau din acea data intru direct in preaviz de 15 zile pentru ca personalul de la resurse umane evita sami dea un raspuns
Pe perioada concediului medical contractul de munca este suspendat deci si perioada de preaviz. Cand veti finaliza concediul medical se va relua perioada de preaviz.
Codul muncii
ART. 49
(6) În cazul suspendării contractului individual de muncă,se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, cu excepţia situaţiilor în care contractul individual de muncă încetează de drept.
ART. 50
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
b) concediu pentru incapacitate temporara de munca;
1. Perioada de concediu medical suspenda perioada de rpeaviz care se va relua, de unde a ramas, dupa terminarea concediulu medical.
2. Asadar incetarea contractului individual de munca se va face dupa efectuarea efectiva a preavizului de 15 zile lucratoare.
Bolnav in preaviz
tazyx
Buna ziua,
Daca te imbolnavesti in perioada de preaviz ce se intimpla :(( ? Esti obligat sa recuperezi zilele care ai fost bolnav dupa ce te-ai insanatosit ... (vezi toată discuția)