bobman a scris:
Am o intrebare...
1.Se fac in curand 4 ani de cand lucrez in cadrul unei companii private. Nici pana in ziua de azi nu mi s-a dat vre-o copie la contractul individual de munca, desi mi s-a spus ca dupa ce se v-a semna...aproba... etc. la camera de munca mi se va da o copie. Ce pot sa fac pentru a intra in posesia unei copii de pe acest contract?
2. Postul pe care il ocup este de administrator retea... ceea ce implica ca zilnic am in fata cel putin 1 monitor CRT pana la 3 monitoare. Stiu ca exista spor de ecran. La inceput a trebuit sa fac cerere pentru a mi se acorda. La inceput acum 2 ani era in jur de 7%... acum m-am uitat pe fluturasul de salariu (care nu se da in fiecare luna) ca a ajuns la 3%. As dori sa stiu cat este acest spor de ecran si in ce lege este specificat. Presupun ca nu se acorda si retroactiv.
3. Nu am nici fisa postului... am cerut-o o data si mi s-a spus la ce am nevoie? si pentru asta mi s-a aratat nu dat un model... iar la ultimul punct era specificat "orice alte activitati sunt cerute de catre conducerea societatii". As dori sa stiu daca este vre-o lege care reglementeaza fisa postului pentru un administrator de retea si ce as putea face ca sa nu fac "orice alte acitivitati" avand in vedere ca in ultima vreme am facut si pe soferul.
Va multumesc
Daca doar va fost aratata dar nu ati semnat o fisa a postului atunci nu trebuie sa va insusiti atributiile din acea fisa de post. Este atributia angajatorului de a intocmi fisa postului dar tot el trebuie sa va si aduca la cunostinta , sub semnatura, ceea ce cuprinde aceasta. Cu alte cuvinte daca nu ati semnat fisa nu trebuie sa va conformati la ceea ce scrie in ea si nici nu veti putea fi tras la raspundere pentru faptul ca nu va indepliniti atributiile respective.
Va sfatuiesc ca in cazul in care vi se cere sa semnati o astfel de fise sa puneti data cand semnati, pt. ca doar de la acea data puteti fi tras la raspundere pentru neindeplinirea atributiilor respective.
Este o moda sa fie scrisa fraza cu " orice alte activitati" dar tocmai o astfel de fraza ca da posibilitatea sa refuzati semnarea fisei, motivand ca o astfel de formulare va poate obliga la activitati pentru care nu aveti calificare sau pentru care nu sunteti retribuit la nivelul necesar.
In rest ati primit deja sfaturi.