Buna ziua, va rog poate cineva sa-mi spuna si mie ce anume contine un cazier fiscal? ce anume se trece in el, as vrea sa stiu daca se trece si datoriile pe care le ai fata de stat, cum ar fi impozitul pe casa , mentionez ca vreau sa-mi fac un PFA la registru comertului .daca figurez cu acel impozit , pot sa-mi fac PFA? VA ROG SA IMI DATI SI MIE UN RASPUNS. VA MULTUMESC ANTICIPAT
Conform Ordonantei nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal:
Art. 2. - (1) În cazierul fiscal se ţine evidenţa persoanelor fizice şi juridice, precum şi a asociaţilor, acţionarilor şi reprezentanţilor legali ai persoanelor juridice care au săvârşit fapte sancţionate de legile fiscale, financiare, vamale, precum şi cele care privesc disciplina financiară, denumiţi în continuare contribuabili. ( concluzie neplata impozitului pe casa este netrecut in acest cazier ).
Aceasta inscriere in cazierul fiscal transformandu-va in persoana inactiva fiscal,drept consecinta incrierea d-voastra la Registrul Comertului nu va fi posibila.
cazierul fiscal nu cuprinde datoriile la bugetul de stat sau local. impozitul pe casa este venit al bugetului local(al orasului, comunei unde locuiti).deci, duceti-va linistit la ORC.pers fizice au fapte inscrise in cazier daca au fost administratori la societati , acum inactive fiscal.
Cazier fiscal
lemia50
Am vrut sa infiintez o firma si,avocata care se ocupa mi-a adus raspuns ca nu se poate pentru ca am cazier fiscal,fara alte lamuriri.Nu stiu sa am datorii la ... (vezi toată discuția)