Buna ziua!am facut cerere de reabilitare si astazi dimineata am fost chemat in instanta si mi s`a aprobat cererea..indeplinisem termenu`...ce sanse sunt sa`mi fie stearsa fapta dupa cazier?precizez k nu am achiat datoria catre cel pagubit si asta ma ingrijoreaza..nu a fost rea-vointa..pur si simplu nu am avut loc de munca datorita cazierului...
Cererea de reabilitare judecatoreasca se admite daca cel condamnat intrunite urmatoarele conditii:
a) nu a suferit o noua condamnare in intervalul prevazut in art. 135;
b) isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;
c) a avut o buna conduita;
d) a achitat in intregime cheltuielile de judecata ii despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri, sau cand instanta constata ca cel condamnat ii-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.
Cand instanta constata ca nu este indeplinita conditia de la lit. d), dar aceasta nu se datoreite relei-vointe a condamnatului, poate dispune reabilitarea
Dci am facut cererea..am fost kemat la sala de judecata..unde Domnul judecator l`a intrebat pe Domn` procuror si acesta a zis k s`au indeplinit toate conditiile pt reabilitare si apoi mi s`a spus k sunt liber sa plek..doar atat..