avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna ziua!

Tocmai ce am fost anuntata ca incepand de azi postul meu se desfiinteaza, urmand sa mi se desfaca contractul de munca cu art. 65 alin. 1 Codul muncii. Asa ca de zi ma aflu in termenul de preaviz de 20 zile si in cautare de alt loc de munca.
As vrea sa va intreb care sunt drepturile mele salariale aferente...din cate stiu preavizul se plateste integral, dar mai am dreptul si la altceva, avand in vedere ca mi se desfiinteaza postul?
Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 5 Martie 2012
Aveti dreptul si la salarii compensatorii cu conditia ca acordarea acestora sa fie prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Referitor la timpul de munca in perioada de preaviz acesta este cel stipulat in c.i.m. , daca in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia nu se prevede altfel.
CO aferent.
Cu privire la salariile compensatorii, unde pot verifica daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului? pt ca regulament intern nu exista...
In ccm aplicabil ... posibbil sa existe un ccm la nivel de ramura de activitate sau de sector de activitate , daca la nivel de unitate nu exista asa ceva ....
Va multumesc.... am sa caut pe undeva ceva informatii despre asta. Firma este de contabilitate si are 4 salariati, este un srl. Oricum va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)
Disponibilizare teisoara teisoara Buna ziua, va rog,daca se poate sa-mi spuneti ce drepturi salariale am la incetarea contractului pe per.nedeterminata in urma disponibilizarii.Ce stiu este ca ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator cristicarnisca cristicarnisca Buna ziua Postul a fost desfiintat,iar conform art 65 din codul muncii, s-a incetat contractul individual de munca.As dori sa stiu daca am dreptul la cel ... (vezi toată discuția)