avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare

Buna ziua,
va rog,daca se poate sa-mi spuneti ce drepturi salariale am la incetarea contractului pe per.nedeterminata in urma disponibilizarii.Ce stiu este ca se restrange activ,ca mai multi colegi suntem in aceasta situatie,dar nu se vrea a fi dispon colectiva.Nu am efectuat con odihna pe anul in curs,am garantie de gestiune fara sa am gestiune,am lucrat sambete si duminici in 2012 fara sa fie platite sau,sa fi avut liber(se poate demonstra cu acte),la fel si in vara acestui an,cate salrii compensatorii la niv.de ramura(activ.comert,activ hoteliera) cand pot sa depun cererea pt.aceste drepturi si daca exista un termen anume in care trebuie sa primesc aceste drepturi.Pe de alta parte cum e mai bine sa fie preavizul 10 zile x8ore sau 21zile x4ore,in preaviz bebeficiem de tichete de masa ?Ce litera din C.muncii va fi inscrisa pe incetarea contractului ?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 28 Septembrie 2013
La incetarea c.i.m. va trebui sa primiti urmatoarele drepturi :
- salariul aferent perioadei lucrate pana la data incetarii c.i.m.
- compensarea in bani a CO neefectuat
- salarii compensatorii , daca la nivel de angajator sunt pevazute acordarea acestora..

Temeiul de drept al incetarii va fi art.65 C.mun. , care va da psoibilitatea sa beneficiati de somaj.

Pe durata preavizului contractul individual de muncã continuã sã îşi producã toate efectele. Prin urmare, timpul de munca in perioada preavizului este cel mentionat in c.i.m. .. reducerea timpului de munca este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

De asemenea, pe durata preavizului se vor primi si tichete de masa aferente perioadei de preaviz.
va multumesc,cum ramane cu garantia ?

puteti,va rog,sa ne spuneti care este CCM la nivel de ramura aplicabil acestui angajator ?Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
teisoara, utilizator
Garantia se va restitui integral daca nu s-a creat un prejudiciu angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii la nivelul ramurii agricultura isabela3 isabela3 CCM la nivelul ramurii agricultura, piscicultura si pescuit pe anii 2010-2011 este valabil pana pe 31.03.2011. 1. In cazul in care notificarea privind ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel national vs. ccm ramura oti oti Daca contractul colectiv la nivel national prevede un preaviz de 20 de zile din partea angajatorului in cazul incetarii CIM (art.74 al.2),iar cel la nivel de ... (vezi toată discuția)
Plati compensatorii. daca da? CIOBANU IONELA CIOBANU IONELA Buna ziua!Daca la nivel de societate nu avem incheiat contract colectiv de munca, iar cim a incetat conform art.65.1 din c.muncii, pot cere plata unui salariu ... (vezi toată discuția)