Pensie limita de varsta: in 10.03.2017 (conditia de stagiu minim de 15 ani indeplinita)
Pensie anticipata partiala: incepand din 10.03.2012, conditia de stagiu complet de cotizare de 30 ani si 6 luni indeplinita. Singura problema este penalizarea de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare; pentru 5 ani de anticipare este 45% penalizare.
Pensie anticipata (fara penalizare): nu aveti dreptul (conditie stagiu 38 ani si 6 luni neindeplinita).
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 55 de ani si 6 luni.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 38 de ani si 6 luni(+ 8 ani)i,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare conditia de stagiu este de 30 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.Penalizarea in cazul pensiei anticipate partiale va fi de 45% pe toata durata celor 60 de luni de anticipare.
Data iesirii la pensie
shelby
Sunt profesoara,nascuta in 01/05/1957.Am terminat Academia de ed.fizica,Bucuresti,am o vechime in invatamant de 31 de ani,fara intrerupere si doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata
floribell
Va rog frumos: Pentru o persoana de sex feminin, nascuta in data de 26 septembrie 1955, care implineste anul acesta varsta de 56 ani, iar in luna iunie 2011 ... (vezi toată discuția)