avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

sunt nascuta in 10.09.1956
am vechime in munca 30 de ani si 6 luni
doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat la varsta pe care o am acum
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:55, 5 Martie 2012
Pensie limita de varsta: in 10.03.2017 (conditia de stagiu minim de 15 ani indeplinita)

Pensie anticipata partiala: incepand din 10.03.2012, conditia de stagiu complet de cotizare de 30 ani si 6 luni indeplinita. Singura problema este penalizarea de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare; pentru 5 ani de anticipare este 45% penalizare.

Pensie anticipata (fara penalizare): nu aveti dreptul (conditie stagiu 38 ani si 6 luni neindeplinita).

Sanatate!
Pensie anticipata sau anticipata partiala la 55 de ani si 6 luni.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 38 de ani si 6 luni(+ 8 ani)i,fara stagiu asimilat.Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare conditia de stagiu este de 30 de ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.Penalizarea in cazul pensiei anticipate partiale va fi de 45% pe toata durata celor 60 de luni de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie shelby shelby Sunt profesoara,nascuta in 01/05/1957.Am terminat Academia de ed.fizica,Bucuresti,am o vechime in invatamant de 31 de ani,fara intrerupere si doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata floribell floribell Va rog frumos: Pentru o persoana de sex feminin, nascuta in data de 26 septembrie 1955, care implineste anul acesta varsta de 56 ani, iar in luna iunie 2011 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata sau pentru limita de varsta? vali_ff vali_ff Buna ziua. Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra. Mama mea este nascuta in 10.07.1957 si ar dori sa iasa la pensie la termen sau anticipata, anul ... (vezi toată discuția)