avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Sunt profesoara,nascuta in 01/05/1957.Am terminat Academia de ed.fizica,Bucuresti,am o vechime in invatamant de 31 de ani,fara intrerupere si doresc sa stiu cand pot iesi la pensie la limita de varsta .
A doua intrebare cand pot iesi la pensie anticipat si daca sunt penalizata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:39, 10 Aprilie 2011
Limita de varsta la 60 de ani si 9 luni(februarie 2018).Anticipat si anticipat partial la 55 ani si 9 luni.Conditia de stagiu pentru anticipat este de 38 de ani si 9 luni,fara stagiu asimilat.Pentru anticipat partial conditia de stagiu este de 30 de ani si 9 luni,fara stagiu asimilat.Penalizarea la anticipat partial este de 45% pentru 60 de luni de anticipare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala jungle jungle Buna ziua! Mama mea are varsta de 55 de ani si o vechime in munca de 37 de ani, acum intrebarea e daca poate iesi anul acesta la pensie si cu ce penalizare.Va ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala FBI FBI sunt nascuta in 10.09.1956 am vechime in munca 30 de ani si 6 luni doresc sa stiu daca ma pot pensiona anticipat la varsta pe care o am acum (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? Adina Haiduc Adina Haiduc Buna ziua! As dori sa stiu cand poate iesi la pensie mama mea care e in urmatoarea situatie: - varsta: 54 ani impliniti in Februarie - ani de munca: 32 ani ... (vezi toată discuția)