la cererea de introducere in cauza(civila) a unui mostenitor care nu a avut habar de procesul tatalui, reclamantul nu trebuie sa mentioneze in cerere obiectul acesteia precum si probele pe care se spijina? Ex in cazul unui contract de debit nu trebuie anexat si contractul si documentele anexe semnate de tata ca cererea sa poata fi admisa?
Daca nu contine toate acestea se poate invoca exceptia in ceea ce priveste lipsa acestora?
Multumesc
sunt chestiuni strrict de procedura pe care este clar ca nu le intelegeti .mergeti la un specialist sa va lamureasca la cazul in speta deoarece asa cum formulati poate fi foarte bine si asa si altminteri...adica poate fi introdus sau respinsa introducerea...
Pe scurt cererea de chemare in judecata nu contine obiectul cauzei.Formularea este urmatoarea: ,,va rog sa admiteti introducerea in cauza a si mostenitorului X in dosarul 4444/.../2012.Anexam urmatoarele inscrisuri: CD tatal CN fiu si CI fiu.(Cu mentiunea ca tatal era decedat la data introducerii actiunii)
Anumite lipsuri pot fi complinite, printre acestea putând fi cele referitoare la precizarea obiectului cauzei. Astfel, Codul de procedură civilă prevede:
Art. 132
La prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea facerii intampinarii. Cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta:
1. cand se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;
2. cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii;
3. cand cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
4. cand inlocuieste cererea in constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotriva, in cazul in care cererea in constatare poate fi primita. Reclamantul va putea cere un termen pentru a depune intampinare la cererea reconventionala si a propune dovezile in aparare.
Art. 134
Este socotita ca prima zi de infatisare aceea in care partile, legal citate, pot pune concluzii.
Mai mult decât atât, judecătorul însuși, aplicând principiul Iura novit curia, poate califica o acțiune. Deci nu văd o problemă în acest sens.
Precizare actiune
credite
Am depus o cerere in instanta. Din analiza am constatat ca documentele, respectiv un contract, depus ca proba in instanta este incheiat cu cine nu trebuia. Pot ... (vezi toată discuția)