Buna ziua. Intre ani 1972-1980 am lucrat la o intreprindere cu grad de toxicitate( cinescoape) la sectia Matriterie,pe post de muncitor necalificat si apoi pontator.Nu am fost TESA. Abia acum am aflat de Legea 50/1990 si asi vrea sa incerc sa obtin o modificare de grupa de munca,conf.acestei legi. Daca ma puteti ajuta,sfatuindu-ma ce trebuie sa cer si cu ce trebuie sa ma pregatesc.Nu vreau sa ma duc fara sa stiu ce-mi trebuie,pentru ca am inteles ca cei de la TESA au fost refuzati,cu toate ca acolo toata lumea inspira acid sufuric,din atmosfera. Va multumesc anticipat.
Conform Ord. nr.50/1990 conducerile intreprinderilor, impreuna cu sindicatele, trebuiau sa nominalizeze care sunt locurile de munca sau activitatile in care lucrau angajatii care pot beneficia de grupa de munca.
S-au intocmit atunci procese verbale/decizii semnate de ambele parti cu aceste nominalizari.
Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la firma respectiva (daca mai exista), de preferat cu o copie dupa carnetul de munca (paginile cu perioada lucrata acolo si datele dvs.personale, copie buletin), si sa solicitati eliberarea unei adeverinte de grupa de munca.