avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... trecerea la o grupa de munca superioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

trecerea la o grupa de munca superioara

Buna ziua. Intre ani 1972-1980 am lucrat la o intreprindere cu grad de toxicitate( cinescoape) la sectia Matriterie,pe post de muncitor necalificat si apoi pontator.Nu am fost TESA. Abia acum am aflat de Legea 50/1990 si asi vrea sa incerc sa obtin o modificare de grupa de munca,conf.acestei legi. Daca ma puteti ajuta,sfatuindu-ma ce trebuie sa cer si cu ce trebuie sa ma pregatesc.Nu vreau sa ma duc fara sa stiu ce-mi trebuie,pentru ca am inteles ca cei de la TESA au fost refuzati,cu toate ca acolo toata lumea inspira acid sufuric,din atmosfera. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 17:24, 5 Martie 2012
Conform Ord. nr.50/1990 conducerile intreprinderilor, impreuna cu sindicatele, trebuiau sa nominalizeze care sunt locurile de munca sau activitatile in care lucrau angajatii care pot beneficia de grupa de munca.
S-au intocmit atunci procese verbale/decizii semnate de ambele parti cu aceste nominalizari.
Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la firma respectiva (daca mai exista), de preferat cu o copie dupa carnetul de munca (paginile cu perioada lucrata acolo si datele dvs.personale, copie buletin), si sa solicitati eliberarea unei adeverinte de grupa de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea in categorii de grupe de munca ContSters241718 ContSters241718 intre anii 1980 1984 am lucrat ca mecanic aviatie in cadrul aviatiei utilitare. intre anii 1984 1986 am lucrat ca necanic auto la intreprinderea judeteana de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru munca grupa a 2 a GIGI-PC GIGI-PC Buna ziua, Am fost angajat cu contract individual de munca la societatea SC .MOBIC SA.(fost Intreprinderea Industrie locala,,11iunie\\" Calarasi in perioada ... (vezi toată discuția)
Grupa de munca pentru pensie TomaArnautu TomaArnautu Am lucrat la o intreprindere pe post de controlor de calitate la tratamente termice timp de 15 ani, cot la cot cu un coleg. Dupa o vreme m-am imbolnavit si ... (vezi toată discuția)