1.daca nu au toti proprietarii apometre, cum se imparte diferenta de apa dintre apometrul general si cele cateva apometre existente? este normal sa se imparta la pausal? daca diferenta este mai mare decat valoarea admisa la pausal , cine suporta diferenta?
2.la inchirierea unui apartament pentru sediul unui partid este necesar acordul Asociatiei sau doar al proprietarilor de pe scara?
Diferenta se imparte intre cei care nu au apometre. Contorizarea este obligatorie.
Economic e mai bine ca acestia sa-si monteze apometre ca sa-si poata demonstra consumul.
Daca facem un exercitiu de imaginatie si presupunem ca nu are nimeni apometre, iar factura cu consumul citit la contorul de bransament este mai mare decat suma cotelor la pausal, cine suporta diferenta? Toti proprietarii fara apometre!
Este necesar acordul conducerii, acordul majoritatii proprietarilor si acordul prprietarilor direct afectati (palier, jos, sus).
1-Diferenta consum apa dintre factura si total index consum individual se repartizeaza conform hotararii adunarii generale a membrilor proprietari,avand in vedere ca exista mai multe variante legal admise
Diferenta de coinsum se repartizeaza proprietarilor care nu detin apomentre individuale
2-Avand in vedere ca urmeaza a se schimba destinatia spatiului ,este necesar acordul asociatiei de proprietari,a proprietarilor invecinati
@felicia-mari
Sunt asociatii fara apometre. La mine in asociatie ne-am cam lamurit ce inseamna aceste apometre, asa ca mai mult de 1/2 din locatari nu si-au montat sau au renumtat la ele. Nu este obligatoriu montarea apometrelor, cel putin eu nu am intalnit niciun act normativ care sa ma execute ca nu am apometre.
Diferenta dintre factura si apometre se repartizeaza pausal 5,1 mc/persoana apa rece si 3,4 mc/persoana apa calda. Daca diferenta depaseste acest barem, suma in plus se repartizeaza pe numar de persoane la toti locatarii cu apometre sau in raport de consumul fiecarui proprietar detinator de apometre. (mi se pare fara sens repartizarea pe suprafata utila,).
Stati putin, nu puteti face asa ceva domnule LocatarB, toata diferenta se repartizeaza persoanelor care nu au apormetre, nu celor care au. Asociatia dvs. discrimineaza negativ proprietarii cu apometre
Consum minim apa
hervel
buna ziua
stie cineva ,care este consumul minim de apa raportat in urma citirii apometrului in asa fel incat daca este consum mic(ex:0.5mc de apa)sa fie ... (vezi toată discuția)