felicia-mari a scris:
1.daca nu au toti proprietarii apometre, cum se imparte diferenta de apa dintre apometrul general si cele cateva apometre existente? este normal sa se imparta la pausal? daca diferenta este mai mare decat valoarea admisa la pausal , cine suporta diferenta?
2.la inchirierea unui apartament pentru sediul unui partid este necesar acordul Asociatiei sau doar al proprietarilor de pe scara?
1. Repartizarea consumului de apa se face conform deciziei comitetului executiv ales de proprietari in adunarea geneala.
Nu exista o "valoare admisa" sau neadmisa la pausal. In sistemul pausal consumul de apa se imparte pe numar de persoane pentru ca acestea consuma apa. Comitetul executiv poate adopta un regulament de gestionare a consumulu de apa prin care sa tina cont de anumite consumuri comune (spalat spatii comune, udat florile...) care se pot repartiza pe suprafata utila, iar diferenta pe numar de persoane.
Ceea ce s-a spus cu privire la reglementarea prin norme a consumul de apa pe o persoana sunt doar cu titlu de recomandari si nu sunt obligatorii.
2. Un proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie este liber sa-si inchirieze proprieatea sa, fara a cere acordul vecinilor, asociatiei sau altcuiva.
Doar in cazul cand se inchiriaza unei persoane juidice, aceasta este obligata de Registrul comertului sa obtina avizul proprietarilor direct afectati (vecini de sus, jos, stanga, dreapta) si acordul comitetului executiv prin reprezentantul sau, presedintele asociatiei.
Asa ca acel partid, daca o sa aiba nevoie de acorul asociatiei, o sa-l ceara iar daca nu are nevoie nu o sa-l ceara.