Buna ziua
As avea si eu nevoie de ajutor cu referire la un proces pe care urmeaza sa il am saptamana asta. Pe data de 11 ianuarie am fost oprit de un echipaj de politie pentru faptul ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului. Nu am semnat procesul verbal, ei au oprit un martor care sa confirme refuzul meu. Mi-au luat permisul si mi-au zis ca voi primi PV-ul in posta. Pe data de 26 ianuarie mi-a expirat dovada de 15 zile timp in care am tot asteptat procesul verbal. Am facut constestatie si mi-am scos certificat de grefa si primul termen este saptamana asta. Problema este ca nici pana in momentul de fata nu am primit procesul verbal cu toate ca am fost la politie si mi-au zis sa astept. Intrebarile mele sunt:
1. Daca nu am proces verbal cum o sa imi pot construi apararea la primul termen?
2. Daca nu exista un proces verbal ce decizie o sa fie luata de instanta? ma refer o sa mai dea un nou termen sau o sa respinga contestatia mea?
3. Daca eu nu am semnat procesul verbal nu ar fi trebuit ca ag constatator sa imi scrie pv-ul si cand imi ajungea in posta sa ma duc si sa predau permisul?
Practic nu mi-au trimis pv-ul si au trecut 2 luni, nu am cum sa imi costruiesc aparerea si mi-ar fi expirat si pedeapsa?
Ce ma sfatuiti sa fac?
1. il veti gasi la dosarul cauzei,
2.va fi sigur la instanta impreuna cu intimpinarea politiei;
3. nu, permisul se ridica imediat si se elibereaza dovada;
comunicarea pv se poate face in interval de 6 luni de la data emiterii sub sanctiunea nulitatii. sunt inca in termen pentru comunicarea lui insa im mod sigur va fi depus la instanta. Si daca nu se regaseste acolo, instanta va dispune depunerea lui la dosar.
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Presupun ca ei chiar daca il vor trimite in maxim 6 luni, in baza articolului 14 alin 1 din oug 2/2002 inseamna ca oricum nu trebuie sa mai platesc amenda dar in schimb suspendarea de 1 luna ramane valabila. Cel putin eu asa inteleg din acest articol, sau ma insel? Daca ei l-au atasat la dosar asta inseamna ca ar trebui sa ma duc inainte de termen si sa cer la arhiva dosarul si sa imi fac o copie la procesul verbal?
Cu stima
Pentru a va asigura dreptul la aparare inainte cu cel putin 5 zile de termen mergeti la arhiva instantei ,analizati documentele existente astfel incat la primul termen de judecata sa va puteti sustine punctul de vedere