Bunicul lui nevasta-mea a murit acum cateva zile ,a fost casatorit de 2 ori ,prima nevasta a fost bunica lui nevasta-mea iar a 2 a fost nevasta cu care a stat pana la moarte ,a avut doua fete una soacra-mea care a murit acum 3 ani si cealalta inca traieste .Intrebarea mea este are fiica lui si nevasta-mea vre-un drept asupra bunurilor ,daca b:sorry:unurile cae le-au facut impreuna cu a doua sotie sunt pe numele ei .
Va multumesc anticipat.:(
mostenitorii rezervatari ai defunctului sunt: sotia supravietuitoare si copii.
in cazul care il scrieti, bunicul a trecut totul pe numele sotiei tocmai ca ceilalti mostenitori sa nu aiba nimic ce mosteni.
cred ca bunurile au fost cumparate de bunic, direct pe numele sotiei numarul 2, altfel nu-mi explic ca oricum vanzarea intre soti este interzisa iar donatia daca ar fi...ati putea ataca-o...
Bunurile dobîndite în timpul căsătoriei sunt prezumate a fi comune, indiferent de soţul care figurează ca titular al dreptului de proprietate. Fac excepţie bunurile proprii, expres şi limitativ enumerate de codul familiei.
La decesul unuia dintre soţi încetează şi regimul comunităţii.
Soţul supravieţuitor, dacă pretinde că o parte dintre bunurile dobîndite în timpul căsătoriei sunt bunuri proprii, va trebui să facă dovada acestei afirmaţii, să răstoarne prezumţia de comunitate.
Revin cu niste intrebari ; Cum pot sa aflu cate imobile au avut pana la decesul bunicului,iar daca e trecut o nepoata ca mostenitoare pentru ca are grije de bunica ,si cum aflu daca exista asa ceva? Se poate afla asta ? sau cel mai bine e sa iau un avocat si sa dau in judecata si avocatul stie sa faca rost de ce am zis mai sus ?.