avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Bunicul lui nevasta-mea a murit acum cateva zile ,a fost casatorit de 2 ori ,prima nevasta a fost bunica lui nevasta-mea iar a 2 a fost nevasta cu care a stat pana la moarte ,a avut doua fete una soacra-mea care a murit acum 3 ani si cealalta inca traieste .Intrebarea mea este are fiica lui si nevasta-mea vre-un drept asupra bunurilor ,daca b:sorry:unurile cae le-au facut impreuna cu a doua sotie sunt pe numele ei .
Va multumesc anticipat.:(
Cel mai recent răspuns: martinel , utilizator 13:59, 21 Decembrie 2008
mostenitorii rezervatari ai defunctului sunt: sotia supravietuitoare si copii.
in cazul care il scrieti, bunicul a trecut totul pe numele sotiei tocmai ca ceilalti mostenitori sa nu aiba nimic ce mosteni.
cred ca bunurile au fost cumparate de bunic, direct pe numele sotiei numarul 2, altfel nu-mi explic ca oricum vanzarea intre soti este interzisa iar donatia daca ar fi...ati putea ataca-o...

av. vasilescu
Ultima modificare: Duminică, 16 Noiembrie 2008
MYRA CIMPEAN , Avocat
Bunurile dobîndite în timpul căsătoriei sunt prezumate a fi comune, indiferent de soţul care figurează ca titular al dreptului de proprietate. Fac excepţie bunurile proprii, expres şi limitativ enumerate de codul familiei.

La decesul unuia dintre soţi încetează şi regimul comunităţii.

Soţul supravieţuitor, dacă pretinde că o parte dintre bunurile dobîndite în timpul căsătoriei sunt bunuri proprii, va trebui să facă dovada acestei afirmaţii, să răstoarne prezumţia de comunitate.

Liviu S.Bordaş
Revin cu niste intrebari ; Cum pot sa aflu cate imobile au avut pana la decesul bunicului,iar daca e trecut o nepoata ca mostenitoare pentru ca are grije de bunica ,si cum aflu daca exista asa ceva? Se poate afla asta ? sau cel mai bine e sa iau un avocat si sa dau in judecata si avocatul stie sa faca rost de ce am zis mai sus ?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Cum pot fi protejate bunurile dobindite inainte de casatorie ? LUMINITA21 LUMINITA21 Sunt casatorita de 3 ani si as dori sa aflu daca bunurile pe care le-am dobindit inainte de casatorie( nu am facut actul prenuptial) le pot proteja in cazul ... (vezi toată discuția)
Bunurile mostenite in timpul casatoriei sunt bunuri comune? ghita_1976 ghita_1976 bunurile mostenite in timpul casatoriei sunt bunuri comune? MULTUMESC (vezi toată discuția)