avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatie functionare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatie functionare

Buna ziua,
Recent am apelat la un avocat pentru infiintarea unei societati comerciale. In afara faptului ca pretul initial nu a fost cel real (mi s-au mai cerut bani pentru diverse alte lucruri), mi s-au cerut 350 lei pentru autorizatie de functionare.:O
Obiectul de activitate al fimei este transporturi rutiere, iar printre obiectele secudare se afla si comertul.
Poate cineva sa ma lamureasca ce este cu aceasta autorizatie de functionare de la registrul comertului?
-Sunt doua notiuni diferite autorizarea functionarii si autorizatie de functionare?
-Ambele se fac la Registrul Comertului?
-Care e taxa pentru autorizatia de functionare?
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: anidar , utilizator 15:20, 22 Noiembrie 2008
activitatea de transporturi e o activitate care se desfasoara in afara sediului social, pentru beneficiari
Astazi am luat actele. Mi s-au dat CUI-ul, actul constitutiv, cateva chitante de la Reg. Com. (in jur de 350 lei) si CERTIFICATL CONSTATATOR in care scrie ca
-"firma nu desfasoara activitati prevazute in actul constitutiv sau modificator in saptiul destinat sediului social".
-"valabilitate: pana la data inceperii activitatilor prevazute in obiectul de activitate" .
Dar fiind ca obiectul de activitate este transporturi rutiere si nu se desfasoara in sediul social, mai trebuie facut ceva?
Trebuie sa merg eu la Reg Com sa mai obtin vreo autorizatie?
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. :)
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2008
anidar, utilizator
ar mai fi trebuit si un certificat constatator din care sa reiasa ca va desfasurati activitatea in afara sediul social sau al sediilor secundare. verificati daca nu aveti 2 certificate constatatoare. daca nu aveti trebuie sa mai depuneti o cerere la registru si o declaratie model 2. asta e
Poate respunsul vine prea tarziu, dar oricum. Mai aveti nevoie de inca un certificat constatator unde se spune ca veti desfasura activitatea de transporturi in afara sediilor. Pentru aceasta puteti merge personal la Registrul Comertului sa depuneti o declaratie tip model 2. Va costa in jur de 100 Ron si e gata in 7 zile. Nu e greu de completat.Ciudat este ca avocatul nu a depus acea declaratie in momentul in care v-a depus actele pentru firma. Asa economiseati in jur de 70 Ron. Dar, probabil a vrut sa va ia comision de doua ori. Sau.....
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Deci daca inteleg bine de la Mara ar fi costat 30 ron, iar el mi-a cerut 350 lei. Mi-am dublat si costurile de infiintare, am facut si mult mai multe drumuri la el decat as fi facut la Reg. Com. sa ma ocup personal de infiintare. Ideea a fost din start sa economisesc timp. Se pare ca nu am facut decat sa risipesc si timp si bani.
Voi fi mai atenta pe viitor. Multumesc mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008
anidar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nedumerire..... hubble hubble in 2007 am infiintat o societate cu asociat unic. la registrul comertului am declarat ca nu doresc punct de lucru la sediul social, pentru ca nu aveam de gand ... (vezi toată discuția)
Casa de expeditie - necesita licenta ? barbq barbq as vrea sa infiintez o casa de expeditie. e obligatoriu sa obtin o licenta de la ARR ( Autoritatea Rutiera Romana ) ca sa pot functiona ? am un prieten care ... (vezi toată discuția)
Licenta transport marfa pt autoutilitara de 3,5 tone?! Alexandracatalina1990 Alexandracatalina1990 Buna ziua! Infiintez zilele acestea un srl care se va ocupa in principal de relocari/mutari de locuinte , dar si transport de diverse obiecte, marfa la cererea ... (vezi toată discuția)