avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzari pe net fara firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzari pe net fara firma

Buna seara!

As avea si eu o intrebare.
Exista vreun fel de problema daca, sa zicem, imi fac o pagina web prin care clientii sa comande anumite produse pe care eu le pot furniza lor? Practic sa vand lucruri detinute de mine prin intermediul unei pagini web, iar platile sa se efectueze prin intermediul cardurilor/conturilor bancare.

Ideea este ca la noi in Romania se furnizeaza aparatura pentru atelierele auto la un pret foarte mare, iar eu am gasit dealeri din China care imi pot trimite produsele la sub jumatate fata de pretul de aici si as dori sa comercializez intr-un fel sau altul acest gen de produse.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: exterminator86 , utilizator 14:53, 6 Martie 2012
Pai problema ar fi ca ati face evaziune fiscala daca ati vinde fara firma si fara documente fiscale. Apoi, mai important, fara firma nu ati putea sa importati nimic. Ca sa faceti operatiuni de import export prin Vama trebuie sa fiti pj.
Va multumesc pt raspunsul prompt!

Am inteles, insa as dori sa pun urmatoarea situatie:

Eu cumpar un Bun A din China, care mi se livreaza acasa.
Dintr-un anume motiv, sa zicem financiar, sunt nevoit sa-l vand.
Daca eu il postez pe un site de publicitate, sau oriunde si il vand mai departe, se considera tot evaziune fiscala?

Seara buna
Buna dimineata!
Daca dvs. cumparati bunul pe numele dvs. si-l primiti acasa apoi va dati seama ca nu este ceea ce va trebuia, sau din motive financiare (asa cum ziceati) si doriti sa-l vindeti , nu este nicio problema. Problema apare atunci cand efectuati astfel de tranzactii in regim de continuitate. Adica , devine comert. In aceasta situatie , daca nu va inregistrati inseamna ca faceti evaziune fiscala (asa cum a zis si colegul horeabortan) iar asta inseamna caz penal (inchisoare de la 2 ani la....) Nu cred ca va convine o astfel de situatie.
Ahaaa, acum inteleg!

Eu nu tinusem cont ca se poate cataloga o activitate anume prin continuitatea ei..

Ce-mi ramane e sa ma duc aceasta dupa-amiaza la agentia AIPPIM din Ploiesti sa vad cum pot sa depun un dosar pentru ajutorul nerambursabil de maxim 10.000 euro pentru tinerii intreprinzatori. :rolleyes:

Sper sa fie cu noroc, cine stie de unde sare iepurele.

Va multumesc mult si bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala AmarMar AmarMar Buna seara! Dacă dețin o pagina de Facebook unde vând hăinuțe, luate din China, pot fi incriminat pentru evaziune fiscală? Menționez ca nu am 100 de ... (vezi toată discuția)
Vanzare produse zuzu2008 zuzu2008 Buna seara, Am o problema de drept comercial si sper sa gasesc o solutie cu ajutorul dvs. Am demarat o mica afacere ce presupune in esenta distributie. ... (vezi toată discuția)
Magazin online - am nevoie de un sfat user277 user277 Exista foarte multi romani implicati in diverse firme de MLM (multi level marketing) si, fara discutie, sunt multe persoane fizice care vand produsele acestor ... (vezi toată discuția)