avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platitori de TVA extravilan
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platitori de TVA extravilan

Buna ziua,
Societatile care vand teren agricol extravilan la persoane fizice sau juridice in afara de pretul pe ha, trebuie sa adauge si TVA? EX:
Vreau sa cumpar 300 ha de la o societate si mi-a spus ca cere 2800e/ha +TVA.
Eu stiam ca la terenuri agricole nu se calculaeaza TVA.
CU stima,
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 23:58, 5 Martie 2012
Inseamna ca societatea care va vinde terenul, a optat pentru taxare.
Puteti sa-i cereti o copie dupa notificarea depusa la finante.

Cod Fiscal
Norme metodologice:

Art. 141 al.3

38. (1) În sensul art. 141 alin. (3) din Codul fiscal şi fără să contravină prevederilor art. 161 din Codul fiscal, orice persoană impozabilă stabilită în România poate opta pentru taxarea oricăreia dintre operaţiunile scutite de taxă prevăzute la art. 141 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal, în ceea ce priveşte un bun imobil sau o parte a acestuia.
(2) În aplicarea alin. (1), un bun imobil reprezintă o construcţie care are înţelesul prevăzut la art. 141 alin. (2) lit. f) pct. 2 din Codul fiscal şi orice teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie fara tva companie cu mai multe spatii danileo danileo Buna ziua, Avem o firma platitoare de tva care detine mai multe cladiri de birouri, facturand normal cu tva chiria catre chiriasi. Este posibil sa avem ... (vezi toată discuția)
Notificare tva -spatiu de inchiriat ganesh ganesh Doresc sa inchiriez o suprafata dintr-un imobil de birouri. >oferta lor: pret plus TVA. 1.Este posibil sa cer in negociere o anumita suprafata din total sa ... (vezi toată discuția)
Notificare finante pentru facturare chirii ana & maria ana & maria ce notificare trebuie depusa la finante pentru facturarea chiriilor de catre o societate? ajutati-ma cu o lege,ordonanta ,sa ma dumiresc si eu. (vezi toată discuția)