avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume copil

Buna ziua,
Situatia este in felul urmator. Nu suntem casatoriti dar avem un copil. Copilul poarta numele de familie al tatalui. De comun acord dorim ca numele meu sa il poarte copilul. Cum se procedeaza? Unde trebuie sa ne adresam si ce documente sunt necesare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: livia456 , utilizator 09:00, 6 Martie 2012
Pentru motive temeinice il schimbati pe cale administrativa. Aveti in link o lista din care va puteti alege un motiv sau mai multe, procedura si acte necesare.
"Cererea se depune la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat in subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala isi are domiciliul".

www.avocatnet.ro/content/art...
Schimbarea numelui poate fi facuta pe cale administrativa.

De vreme ce ambii parinti sunt de acord cu operarea acestei modificari, si , totodata , sunt invocate motive temeinice care au stat la baza deciziei luate , numele de familiei poate fi schimbat .

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie al unui copil minor lidy_c lidy_c As dori sa stiu care este procedura de urmat pentru schimbarea numelui de familie al unui minor, in conditiile in care: - copilul provine dintr-o casatorie ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil 9 ani lavy32 lavy32 fetita mea este inregistrata in prezent pe numele meu din inaintea casatoriei . din diverse cauze copilul pana la un an nu a figurat cu tata pe certificat. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui toradora toradora am crescut intr-o casa de copii si as dori sa-mi schimb numele de familie pentru ca adeseori sunt marginalizata pentru ca ma cheama ... deci sunt de etnie ... (vezi toată discuția)