avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui de familie al unui copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui de familie al unui copil minor

As dori sa stiu care este procedura de urmat pentru schimbarea numelui de familie al unui minor, in conditiile in care:
- copilul provine dintr-o casatorie anterioara, fiind incredintat mamei spre crestere si educare, conform unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile emise in anul 2008;
- mama s-a recasatorit, poarta numele sotului, iar copilul - in varsta de 11 ani - doreste si el sa poarte acelasi nume cu al parintilor care il cresc, acest lucru presupunand schimbarea numelui de familie.
Precizez faptul ca relatia cu tatal biologic este aproape inexistenta; acesta plateste pensie alimentara si nu tine legatura cu copilul.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
lidy_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:08, 7 Octombrie 2012
Numele il puteti schimba pe cale administrativa, cu acordul tatalui.

"Persoana care solicita schimbarea numelui pe cale administrativa va depune o cerere la serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor aflat in subordinea consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucuresti, in a carui raza teritoriala isi are domiciliul."

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc! Credeam ca se ajunge in instanta pentru rezolvarea problemei...
Se poate ajunge si acolo daca tatal nu-si da acordul sau daca cererea nu vi se aproba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil lucialuca lucialuca Buna ziua! Un copil a fost recunoscut de tatal biologic la nastere, dar mama a dorit ca baiatul sa poarte numele ei, parintii nefiind la acel moment casatoriti ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie al minorului ContSters249212 ContSters249212 Buna ziua....am si eu o problema la care astept un raspuns sa stiu ce sanse am: am un baietel de 8 ani.....cand l-am nascut eu cu tatal lui nu eram casatoriti ... (vezi toată discuția)