Buna ziua.As vrea sa stiu si eu cum se imparte o mostenire intr-o situatie ca a mea.Mama mea a mostenit o casa de la bunica in timpul casatorie cu tata.Intre timp mama a decedat.Cum se imparte casa pt ca noi copiii ( suntem trei frati) nu am vrea ca tata sa aiba vreun drept la aceasta casa.
Daca mama era casatorita inca cu tata la data decesului, acesta ( tata) va mosteni si el 1/4 din casa, restul de 3/4 veti imparti voi fratii in mod egal.
Tatal dvs. va avea dreptul la 1/4 din bunuri -toate inclusiv casa in discutie-, iar restul de 3/4 se imparte in mod egal intre cei trei copii.
Atata vreme cat bunul se afla in patrimoniul defunctei mame la data decesului tatal dvs. va avea dreptul la cota aratata din bun.
Multumesc pt raspunsuri.In casa aflata in discutie locuiesc eu si sotul meu si am investit foarte multi bani in reamenajarea ei pt care am chitante(chitantele sunt pe societatea la care suntem eu si fratele meu actionari).In cazul in care se va dori vinderea casei eu imi voi putea recupera banii investiti in imobil?Sau se va tine cont de banii pe care i-am investit in casa?
In caz de neintelegere, o rezolvati pe calea partajului, nu e musai sa fiti de acord cu vanzarea casei. Cand veti iesi din indiviziune fata de tata de ex, cereti ( daca vreti, desigur) atribuirea casei si despagubirea tatalui pt partea lui