avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sesizare catre administrator/presedinte bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sesizare catre administrator/presedinte bloc

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot face o sesizare oficiala catre administratorul scarii sau presedintele blocului, in care sa-i aduc la cunostina faptul ca sunt deranjat de vecinii de deasupra in mod repetat, tarziu in noapte.
Echipajul de la sectie m-a intrebat daca administratorul stie, insa eu am replicat ca nu il intereseaza. Eu as vrea sa fac ceva oficial, sa nu mai spuna ca nu stie nimic de sesizarile mele.

Cum as putea proceda?
Cel mai recent răspuns: OpraM , utilizator 11:18, 5 Septembrie 2021
Conform norme in vigoare administratorul de imobil este simplu angajat al asociatiei de proprietari cu autoritatea si limita de competenta de executie a hotararilor adunarii generale a memebrilor proprietari,a deciziilor dispuse de presedinte si comitetul executiv
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care detine autoritatea sa defasoare demersurile si actiunile in interesul general al proprietarilor
Pentru solutionarea neajunsurilor cu care va confruntati sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari
Daca intampinati dezinteres sau refuz de solutionare din partea presedintelui de asociatie sunteti indreptatit a sesiza oficial serviciul de specialitate din primarie
Multumesc pentru raspuns.
Care este calea oficiala pentru sesizarea presedintelui de bloc?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Redactati sesizare/adresa presedintelui de asociatie in 2 ex ,unul dintre acestea fie,il inregistrati la a sociatia de proprietari,fie il depuneti presedintelui sub semnatura de primire,fie il comunicati acestuia prin posta cu mandat de confirmare
La admin puteti reclama numai defectiuni la partile comune. Daca faceti reclam la presedinte nu se poate rezolva mare lucru (eventual o intarziere a rezolvari - 10 zile -pana raspunde pres.) nu are nici o putere de constrangere a locatarilor (numai o discutie de la om la om ), de aceia reclamati la politia de proximitate iar daca nu se rezolva sunati la 112 im momentul zgomotului puternic.
Nici administratorul, nici presedintele asociatiei nu au atributii pentru rezolvarea problemelor intre vecini.
Singura care va poate oarecum rezolva problema este politia. Nu-i lasati pe politisti sa va "abureasca" cu implicarea administratorului sau a presedintelui pentru ca asta este o fuga de raspundere.
Numai politia poate rezolva ceva prin aplicarea de amenzi.

Alte discuții în legătură

Inundatie GCC GCC Buna seara si la multi ani! Am o problema pe care nu o pot rezolva si m-am gandit ca poate are cineva vreo idee! Stau la bloc si din 1993 cand m-am mutat am ... (vezi toată discuția)
Galagie vecini ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare problema cand vine ora 22 noaptea vecinii de la etajul superior i-au foc la propriu, adica fac un zgomot infernal. 1. Eu am inchiriat o ... (vezi toată discuția)
Atributii administrator bloc elisay_99 elisay_99 Buna ziua, sunt inundata de ani buni de vecinul de sus care nu vrea sa inteleaga ca are o problema. In sfarsit, la insistentele mele, acum cateva zile s-a ... (vezi toată discuția)