avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare mediu pentru centru de colectare deseuri
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare mediu pentru centru de colectare deseuri

Buna ziua,

desi s-a mai discutat pe forum acest subiect, nu am gasit nimic concret legat de obtinerea autorizatiei de la mediu pentru aceasta activitate.
Nu e cazul sa mi se spuna ca imi trebuie societate si nici cum se infiinteaza aceasta.
Avem asa: SRL cu CAEN 3811 colectare deseuri nepericuloase, 3832 recuperarea materialelor reciclabile sortate, 2229 - fabricare alte prod. mase plastice, 3109 - fabricare alte mobile neclasif. altundeva. Primarie, prefectura, priceput. Ce imi impune mediul pentru a imi da autorizatia (gen platforma betonata minim 500mp, depozit supraf. x, cantare, stivuitoare, auto, numar angajati etc) nu am gasit pe nicaieri, desi am incercat sa ma documentez cat mai mult: OUG 78/2000, OUG 61/2006, L27/2007 - nimic concret.
Va multumesc pentru eventualele trimiteri concrete la legi, regulamente care reglementeaza concret acest tip de activitate.
Nu stiu de unde esti, insa in Bucuresti pentru autorizare Mediul iti cere o descriere a afacerii (nu mai stiu exact ce trebuie trecut acolo, insa e mai mult o formalitate), taxa de 500 RON, contract de inchiriere spatiu + utilitati, planuri de incadrare in zona si inca vreo doua formulare pe care le iei de la ei.

Spatiul nu trebuie sa aiba 500mp, poate avea si 50mp daca tu crezi ca iti ajunge - a fost eliminat acest aspect obligatoriu in trecut.

Se face o vizita pe teren apoi autorizarea dureaza pana la 120 zile.

Eu sunt curios daca poti functiona inainte de a primi hartia propriu-zisa odata ce ai primit OK-ul in urma inspectiei de pe teren.
razvantoma a scris:

Nu stiu de unde esti, insa in Bucuresti pentru autorizare Mediul iti cere o descriere a afacerii (nu mai stiu exact ce trebuie trecut acolo, insa e mai mult o formalitate), taxa de 500 RON, contract de inchiriere spatiu + utilitati, planuri de incadrare in zona si inca vreo doua formulare pe care le iei de la ei.

Spatiul nu trebuie sa aiba 500mp, poate avea si 50mp daca tu crezi ca iti ajunge - a fost eliminat acest aspect obligatoriu in trecut.

Se face o vizita pe teren apoi autorizarea dureaza pana la 120 zile.

Eu sunt curios daca poti functiona inainte de a primi hartia propriu-zisa odata ce ai primit OK-ul in urma inspectiei de pe teren.

recomandat este sa nu incepi nici o activitate fara hartii! :) Nu, nu sunt din Bucuresti. Multumesc pentru info!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act constitutiv mmarcelcozma mmarcelcozma Domeniul principal de activitate al firmei este obligatoriu unul singur sau pot fi mai multe ? spre exemplu pentru o firma de colectare deseuri 381 ... (vezi toată discuția)
Valorificare deseuri jacquelline jacquelline Societatea A, generator de deseuri, vinde deseuri metalice catre o societate B, care are autorizatie de mediu pentru activitatea de comert cu ridicata al ... (vezi toată discuția)
Societate recuperare deseuri metalice si nemetalice mariusnt mariusnt Am posibilitatea extinderii unui sc spre o activitate de colectare deseuri metalice si nemetalice de la operatori economici care desfasoara activitati de ... (vezi toată discuția)