avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Comunicare rezolutie NUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Comunicare rezolutie NUP

Am solicitat stadiul unui dosar penal si mi s-a comunicat Rezolutia de NUP (17.08.2011), la finalul careia scrie: "Solutia nu se comunica"
1. In baza carui articol de lege sau in ce situatii nu trebuie comunicata solutia?
2. In aceste conditii ce termen trebuie sa am in vedere pentru plangerea impotriva rezolutiei procurorului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Micaly , utilizator 13:36, 7 Martie 2012
Asta confirma ceea ce am mai citit pe forum, insa repet: la finalul rezolutiei scrie: "Solutia nu se comunica".
Ma poate ajuta cineva cu raspunsul la cele doua intrebari postate mai sus?

Aveti raspunsul mai sus:
Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului

(31) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.

Faptul ca scrie "solutia nu se comunica" este un abuz al unui procuror cel putin lipsit de orice decenta........

Termenul de 20 zile curge de la data cand ati primit rezolutia indiferent in ce an sau luna a fost pronuntata rezolutia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Contestatie nup liliaxinte liliaxinte Acum 3(trei ani) mi-a fost talharit apartamentul in care locuiesc. In acelasi timp au fost sparte mai multe apartamente in zona. Mi-au fost furate mai multe ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului sindicalistul sindicalistul in ianuarie 2011 am primit o rezolutie de NUP. In luna martie 2012 o persoana a intrat in posesia acestei rezolutii si a formulat plangere impotriva ... (vezi toată discuția)