avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... lipsa atasarii inscrisurilor la concilierea directa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

lipsa atasarii inscrisurilor la concilierea directa

Buna tuturor,

Ajutati-ma va rog cu o parere sau eventual indicati-mi ceva jurisprudenta care sa fi analizat si solutionat consecintele neatasarii la concilierea directa a actelor pe care se intemeiaza actiunea in materie comerciala.

Stim ca art 720 ind 1 alin 2 spune ca reclmantul ar trebui sa ataseze la convocarea la conciliere toate actele doveditoare pe care se sprijină pretentiile sale.

Importanta atasarii acestor acte este reluata si in art 720 ind 3 alin 2 care spune ca la cererea de chemare în judecată se vor anexa copii certificate de pe toate înscrisurile pe care reclamantul îşi întemeiază pretenţiile, menţionându-se care dintre aceste înscrisuri au fost comunicate în condiţiile prevăzute de art. 720 1 alin. (2)

Ce se intampla insa daca reclamantul a omis sa ataseze unele din aceste acte insa le ataseaza ulterior la cererea de chemare in judecata?
Ar trebui ca instanta sa nu tina cont de ele la judecarea cauzei?

Daca e asa, atunci ce se intampla daca intre parti a existat un contract semnat in baza caruia s-a emis o factura, insa la conciliere reclamantul ataseaza doar copie de pe factura nu si o copie de pe contract?

Multumesc pentru sugestii.
Cel mai recent răspuns: danic , utilizator 12:53, 6 Martie 2012
puteti face dovada ca la conciliere nu s-a atasat si contractul.
oricum, puteti obtine cel mult respingerea cererii de chemare in judecata ca fiind prematura, desi sansele sunt minime.
Ok, insa trebuie sa spun ca reclamantul a timis convocarea la conciliere la care a atasat o factura iar paratul s-a prezentat la conciliere.

A fost incheiat un pr vb in care ambele parti si-au expus pct de vedere.
Cu toate acestea, nici cu ocazia desfasurararii cocilierii si a incheierii pr vb reclamantul nu a inteles sa aduca in discutie sau sa prezinte toate actele pe care intelegea sa se sprijine. (in speta e vorba de un deviz de lucrari service care nu a fost atasat convocarii la conciliere si nici prezentat cu o cazia desfasurarii cocilierii, insa a fost atasat cererii de chemare in judecata).

De aici nu pot intelege decat ca reclamantul nu a vut de fapt intentia reala de a indeplini procedura concilierii directe si de a incerca solutionarea amiabila.

p.s. - in speta nu s-a incheiat vreun contract si nici nu vorbim de vreunul. referirea pe care am facut-o la un contract a fost doar cu titlu de exemplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre convocare si convocare la conciliere? Lumy_lex Lumy_lex Buna ziua, sunt jurist de o saptamana si nu prea inteleg ce mi se cere (colegele nu prea imi explica, nu au rabdare). As dori sa imi spuneti diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila art. 720^1 cpc ENGFULL ENGFULL in cazul in care debitorul nu s-a prezentat pentru concilierea prealabila , se incheie proces-verbal ? se mentioneaza ca nu a dat curs invitatiei si i se ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii directe stanceni stanceni Buna seara! Spuneti-mi si mie va rog daca procedura somatiei de plata poate tine loc procedurii concilierii directe? (vezi toată discuția)