avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Organizarea unei loterii publicitare.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Organizarea unei loterii publicitare.

Detin un produs electronic (soft de calculator) postat pe internet, care poate fi achizitionat de oricine (la nivel international) si vreau ca dupa vanzarea unui numar predefinit ale acestui soft sa organizez o tombola in care sa ofer un premiu in bani. Conform documentarii mele am ajuns la concluzia ca acest tip de activitate nu este un joc de noroc ci asa numita loterie publicitara, care nu necesita nicio aprobare/licente/etc. Mentionez ca nu intentionez sa maresc pretul produsului pentru a participa la tombola, ci odata achizitionat produsul, persoana este automat inscrisa in aceasta tombola.

Ceea ce doresc sa stiu este daca cele mentionate mai sus sunt adevarate, daca am inteles bine problema si o a doua chestiune, in momentul extragerii, cine verifica daca extragerea a avut loc in mod cinstit? Trebuie realizata extragerea de fata unor martori, nota public, samd? Intentionez sa realizez extragere prin apelarea la un serviciu de generare de numere aleatoare, care apartine unei firme terte.

Daca nu am fost destul de explicit, va rog solicitati clarificari.

Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
Andreilp, utilizator

Alte discuții în legătură

Tombola publicitara sau joc de noroc? razvanc11 razvanc11 Buna ziua, citesc de mult timp acest forum insa intrucat tot timpul am gasit raspunsuri bune nu am fost nevoit sa-mi creez cont pentru a adauga ceva nou. Insa ... (vezi toată discuția)
Lege jocuri de noroc cosmin90 cosmin90 Buna ziua! Am o neclaritate. Conform legilor in vigoare se considera joc de noroc acea activitate comercială care îndeplineşte cumulativ următoarele ... (vezi toată discuția)
Concurs magazin alimentar danielconstantin danielconstantin Buna ziua! Sunt contabil la o societate ce practica comertul cu amanuntul in 3 magazine alimentare. In cadrul societatii s-a hotarat practicarea unui concurs ... (vezi toată discuția)