avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contracte/convenþii civile încheiate potrivit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contracte/convenþii civile încheiate potrivit Codului Civil.

Conform Cod Fiscal, veniturile pot fii si din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil.
Va rog, spuneti-mi cum trebuie sa arate un astfel de contract (incheiat intre o persoana fizica si una juridica)? Ce activitati se pot desfasura pe baza acestui contract?

Anonymous a scris:
>Conform Cod Fiscal, veniturile pot fii si din activităţi desfăşurate în baza contractelor/convenţiilor civile încheiate potrivit Codului civil.
Va rog, spuneti-mi cum trebuie sa arate un astfel de contract (incheiat intre o persoana fizica si una juridica)? Ce activitati se pot desfasura pe baza acestui contract?
Contracte de prestari servicii ca persoana fizica autorizata.
Ca activitati pot fi desfasurate doar cele pentru care persoana fizica este autorizata
In baza unui contract de prestari servicii presteaza o societate face altei societati anumite servicii. In contract au fost stipulate penalitati de intarziere.
Dupa efectuarea lucrarilor beneficiara nu achita la timp pretul, plata facandu-se in mai multe transe.
Dupa primirea integrala a debitului, societatea prestatoare deschide actiune in instanta pentru plata penalitatilor de intarziere conform contractului, dar, atentie, dupa mai mult de 3 ani de la data initiala a scadentei.
Debitoarea sustine ca penalitatile au fost prescrise, motivand ca prin efectuarea ulterioara a platilor nu se intrerupe prescriptia si asupra penalitatilor ci numai a debitului si ca eventual aceasta poate fi obligata cel mult la penalitatilor pentru platile efectuate in ultimii trei ani.
Reclamanta sustine ca penalitatile trebuiesc platite pentru toata suma ce nu a fost platita la timp, recunoasterea prin plata a ultimelor sume duce implicit la recunoasterea integrala a debitului si intrerupe automat si prescriptia si pentru penalitati.
Dosarul a ramas in pronuntare, va rog sa faceti pronosticuri si sa comentati speta.
Romy.
Daca intr-un contract se stipuleaza o clauza privind constituirea unei garantii bancare pentru cazul in care plata nu a fost facuta intr-un anumit termen, este nevoie sa se precizeze si termenul in care poate fi executata aceasta garantie sau se intelege ca, fiind fara termen, ea se poate executa imediat ce a fost constituita la banca?
Ce sanse as avea sa mi se stramute cauza pe motiv ca pe rolul aceleiasi instante am avut mai multe procese (contestatiila executare) pe care le-am pierdut dupa parerea mea total nefondat
are cineva acces la Monitorul Oficial nr. 456 bis / 26.06.2003 , nr. 914 bis / 20.12.2003 , nr. 910 bis / 19.12.2003 , nr. 917 bis / 20.12.2003 , 75 bis / 29.01.2004 si nr. 97 bis / 02.02.2004? Ma intereseaza , in principal , ce conditii trebuie sa indeplineasca personalul de deservire a centralelor temice pe baza de GPL , si care este procedura de obtinere a autorizatiei de la ISCIR ( pt. agenti economici ) . Poate cineva sa ma ajute cu o informatie ?
Pt. "Bruta" : daca citesti ( cititi ) cumva acest mesaj , sa stii ( stiti ) ca datorita upgradarii site-ului am pierdut toate informatiile / mesajele / notificarile , etc . de pe data de 22.09.2004 . Salutari ! :)

Alte discuții în legătură

Penalitati calculate in 2010 pentru un contract finalizat in 2009 mirela1975 mirela1975 Buna ziua, In anul 2008 a fost incheiat un contract de prestari servicii. Lucrarea s-a finalizat, dar platile s-au efectuat cu intarziere. La aceasta data ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii contabile nefertiti_g nefertiti_g Buna ziua, Pot incheia o conventie civila cu un contabil,pentru o luna, pentru semnarea si depunerea bilantului? multumesc, (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile de punere in intarziere a unei sume de bani,considerate debit? rodica_post rodica_post Care sunt conditiile de punere in intarziere a unei sume de bani considerate debit? Daca firma X,solicita o suma de bani de la persoana fizica Y,fara temei ... (vezi toată discuția)