avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... penalitati calculate in 2010 pentru un contract ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

penalitati calculate in 2010 pentru un contract finalizat in 2009

Buna ziua,

In anul 2008 a fost incheiat un contract de prestari servicii. Lucrarea s-a finalizat, dar platile s-au efectuat cu intarziere. La aceasta data nu mai exista debit restant fata de acest partener.
Poate furnizorul de servicii sa-mi emita factura de penalitati de intarziere in 2010, atata timp cat nu mai exista debitul si contractul este incheiat ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirela1975 , utilizator 11:38, 7 Aprilie 2010
nu, contractul este finalizat, daca nu ati calculat penalitati pana la incasarea ultimei sume din contract acum e prea tarziu
Va multumesc pentru raspuns.

Imi spuneti, va rog frumos, unde este prevazut ceea ce-mi spuneti ?

O zi buna.
Daca s-a incheiat un contract care prevede penalitati, din pacate acestea pot fi facturate si dupa achitarea integrala dar cu intarziere a contravalorii facturilor, timp de 3 ani de la data scadentei datoriei.
Contrariul se aplica doar in cazul in care prin contract s-a inserat vreo clauza prin care se stabileste ca daca in termen de x zile de la achitarea contravalorii lucrarilor nu se solicita penalitati, creditorul decade din dreptul de a le solicita, sau daca aveti vreun alt mijloc de proba ( scrisori de ex,intelegeri de reesalonare a datoriilor cu scutirea de penalitati) din care sa rezulte ca furnizorul a renuntat deja la perceperea penalitatilor.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, nu s-a incheiat ulterior nicio intelegere. Rugamintea mea este urmatoarea : unde este prevazuta in lege ceea ce-mi spuneti, in codul comercial ?

Cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare penalitati retroactive la un contract comercial Clau Clau Pentru un contract de chirie spatiu comercial incheiat in 2005 si valabil pana la 1.01.2012 pe parcursul caruia facturile emise de catre furnizor au fost ... (vezi toată discuția)
Penalitati de 5%/zi ???? Maxtor_17 Maxtor_17 Am facut in anul 2000 un contract de concesine in care erau precizate penalitati de 5%/zi intarziere .In anul 2008 din greseala sau din nestiinta nu am achitat ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere in materie comerciala razvan.jitaru razvan.jitaru Buna ziua Am o speta a carei rezolvare nu o gasesc, avand in vedere solutiile instantelor Intr-un contract de antrepriza beneficiarul lucrarii achita ... (vezi toată discuția)