In anul 2008 a fost incheiat un contract de prestari servicii. Lucrarea s-a finalizat, dar platile s-au efectuat cu intarziere. La aceasta data nu mai exista debit restant fata de acest partener.
Poate furnizorul de servicii sa-mi emita factura de penalitati de intarziere in 2010, atata timp cat nu mai exista debitul si contractul este incheiat ?
Daca s-a incheiat un contract care prevede penalitati, din pacate acestea pot fi facturate si dupa achitarea integrala dar cu intarziere a contravalorii facturilor, timp de 3 ani de la data scadentei datoriei.
Contrariul se aplica doar in cazul in care prin contract s-a inserat vreo clauza prin care se stabileste ca daca in termen de x zile de la achitarea contravalorii lucrarilor nu se solicita penalitati, creditorul decade din dreptul de a le solicita, sau daca aveti vreun alt mijloc de proba ( scrisori de ex,intelegeri de reesalonare a datoriilor cu scutirea de penalitati) din care sa rezulte ca furnizorul a renuntat deja la perceperea penalitatilor.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, nu s-a incheiat ulterior nicio intelegere. Rugamintea mea este urmatoarea : unde este prevazuta in lege ceea ce-mi spuneti, in codul comercial ?