tasemadi a scris:
Buna ziua,
Incepand cu 28 Dec 2010 ma aflu in concediu de crestere copil ( am prins legea veche) si tocmai am fost anuntata ca pozitia pe care lucram a fost desfintata, ca urmare a reorganizarii survenite in firma.
Va rog sa ma ajutati in clarificarea urmatoarelor aspecte:
- sunt obligati sa ma tina 6 luni dupa implinirea varstei de 2 ani a copilului ( merg dupa legea veche sau cea noua)?
- daca la implinirea varstei de 2 ani a primului copil sunt insarcinata ce drepturi am? in aceasta situatie mai pot sa-mi desfaca contractul de munca?
multumesc mult,
O zi buna!
1. Angajatorul nu are nicio interdictie cu privire la concedierea dvs dupa revenirea din CCC ... termenul de 6 luni se referea numai la interdictia concedierii pentru necorespundere profesionala , nu si pentru alte motive.
2.
Art.60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
......
c) pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
..........
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.