avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli de constituire in declaratia 101
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli de constituire in declaratia 101

Buna ziua

Am o firma infiintata in decembrie 2011. Am cheltuieli de constituire pe care le amortizez pe o perioada de 1 an incepand cu ianuarie 2012. Unde voi introduce suma acestor cheltuieli de constituire in declaratia 101 pentru anul 2011?
In decembrie am inregistrat astfel:
201 = 404 1020 lei
404 = 5311
Iar din ianuarie:
6811 = 2801 85 lei

Multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: riuratusca , utilizator 15:09, 6 Martie 2012
In decl 101 sint cuprinse numai chelt si venituri, adica numai ct de clasa 6 si 7.
Chelt de constituire nu se includ in decl 101, ci numai amortizarea acestora. Desi se numesc "cheltuieli" de constituire ele fac parte din categoria imobilizarilor necorporale, nefiind o cheltuiala la momentul efectuarii lor, ci pe masura amortizarii.
la cheltuieli cu amortizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iregistrare cheltuieli de constituire carmen10 carmen10 Am inregistrat cheltuieli de constituire societate 201 = 5311 1.402 lei in luna ianuarie, din luna februarie le amortizez ? 680.1 = 280.1 (1402/ 36 luni ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata simonacontabila simonacontabila Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Daca o firma are un certificat de inregistrare din luna ianuarie iar facturi cu cheltuieli de constituire din luna ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate andreeazanfir2009 andreeazanfir2009 a cumparat dl administrator pentru a pune in sala de protocol obiecte de artizanat . nu stiu pe ce cont sa le inregistrez va rog sa ma ajutati.multumesc si pe ... (vezi toată discuția)