avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli de constituire in declaratia 101
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli de constituire in declaratia 101

Buna ziua

Am o firma infiintata in decembrie 2011. Am cheltuieli de constituire pe care le amortizez pe o perioada de 1 an incepand cu ianuarie 2012. Unde voi introduce suma acestor cheltuieli de constituire in declaratia 101 pentru anul 2011?
In decembrie am inregistrat astfel:
201 = 404 1020 lei
404 = 5311
Iar din ianuarie:
6811 = 2801 85 lei

Multumesc frumos pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: riuratusca , utilizator 15:09, 6 Martie 2012
In decl 101 sint cuprinse numai chelt si venituri, adica numai ct de clasa 6 si 7.
Chelt de constituire nu se includ in decl 101, ci numai amortizarea acestora. Desi se numesc "cheltuieli" de constituire ele fac parte din categoria imobilizarilor necorporale, nefiind o cheltuiala la momentul efectuarii lor, ci pe masura amortizarii.
la cheltuieli cu amortizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iregistrare cheltuieli de constituire carmen10 carmen10 Am inregistrat cheltuieli de constituire societate 201 = 5311 1.402 lei in luna ianuarie, din luna februarie le amortizez ? 680.1 = 280.1 (1402/ 36 luni ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata simonacontabila simonacontabila Buna ziua! As avea si eu o intrebare. Daca o firma are un certificat de inregistrare din luna ianuarie iar facturi cu cheltuieli de constituire din luna ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in contabilitate andreeazanfir2009 andreeazanfir2009 a cumparat dl administrator pentru a pune in sala de protocol obiecte de artizanat . nu stiu pe ce cont sa le inregistrez va rog sa ma ajutati.multumesc si pe ... (vezi toată discuția)