avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... un altfel de discriminare?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

un altfel de discriminare?

Buna ziua,

Am nevoie de ajutorul D-voastra in problema pe care am s-o expun mai jos:

Am actionat pe cineva in judecata (comercial) pentru penalitati la un contract de prestari servicii, iar parata a formulat cerere reconventionala.
Din punctul de vedere al instantei, in motivare zice ca am dreptul la penalitati deoarece mi s-a platit contravaloarea contractului cu mare intarziere, insa le-am calculat gresit, astfel incat imi respinge cererea.
Tot din punctul de vedere al instantei, si parata a calculat gresit penalitatile din reconventionala, insa , din proprie initiativa, minutios, judecatoarea pune mana si recalculeaza asa zisa valoare corecta a penalitatilor lor si admite in parte cererea reconventionala.

Dilema care nu imi da pace este aceea ca daca si eu si parata am calculat gresit, cum se face ca numai paratei i le-a recalculat si admis cererea? E cumva DISCRIMINARE? Pare ca judecatoarea respectiva s-a transformat mai degraba in avocat al paratei...
Din punctul meu de vedere ori ne admitea la amandoi in parte cererile, ori le respingea pe amandoua.

Ajutorul de care am nevoie este acela de a gasi in legislatia romaneasca, in cea europeana ( asa cum functioneaza discriminarea fiscala vis-a-vis de taxa auto), principii de drept, decizii ale ICCJ etc..referitor la un subiect asemanator.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: donigao , utilizator 15:48, 16 Martie 2012
din pacate cum vad eu problema aveti doar calea de atac....nu pe discriminare....daca ati fi observat in cursul judecatii ca judele nu e obiectiv aveati calea recuzarii dar asa doar multe motive de apel/recurs...
Nu e vorba de discriminare.Din punctul meu de vedere , judecatoarea a apreciat corect situatia de fapt, in sensul ca, odata ce a existat si posibilitatea ca pe parcursul procesului sa se depuna cerere modificatoare sau precizari in sensul de a modifica cuantumul penalitatilor, nu vad, care ar fi motivul sa considerati ca este discriminare.
Faceti recurs si in motivare criticati netemeinicia si nelegalitatea solutiei pronuntate si in principal, referiti-va la , latura civila a cauzei.
Daca instanta a calculat corect nu exista nicio problema.
Instanta este obligata sa verifice cuantumul penalitatilor.
Nu este nici discriminare si nici recuzare nu aveati motive sa faceti.
Observati cu atentie motivarea instantei. Poate dvs. nu ati calculat corect penalitatile care trebuia sa le primiti. Înteleg ca si cealalta parte contractanta avea dreptul la penalitati motiv pentru care face cerere reconventionala. Din ceea ce spuneti dvs. instanta se contrazice in motivare considerand ca dvs. aveti dreptul la penalitati pentru intarzierea executarii contractului însa in final va respinge cererea. Acesta este un motiv serios de recurs daca cauza dvs. nu a ramas irevocabila la fond.

Alte discuții în legătură

De ce recurs, daca instanta specifica apel? vera58 vera58 Buna ziua! Am avut un proces pe care l-am castigat in prima instanta cu precizarea ca se poate face apel in termen de 15 zile. Surprinderea mea este sa ... (vezi toată discuția)
Nejudecare cerere reconventionala nelush2103 nelush2103 Intr-un litigiu judecat si finalizat intre o persoana fizica si o Asociatie de Proprietari, Instanta a respins intampinarea paratului ( persoana fizica ) dar ... (vezi toată discuția)
Cerere de interventie ni_leta ni_leta Buna seara Am o nedumerire. - paratul , ( la fond) formuleaza cerere reconventionala, dupa care renunta la ea si o califica in cerere de interventie in ... (vezi toată discuția)