avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este obligatorie rovinieta pe un drum national care ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este obligatorie rovinieta pe un drum national care trece printr-o localitate?

Buna ziua,
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea intrebare :
Este obligatorie rovinieta pe un drum national, daca DN-ul trece printr-o localitate; in definitiv amenda este luata pe aria unei loc.
Cu stima,
TS
Cel mai recent răspuns: plesanu , utilizator 10:03, 7 Decembrie 2014
da, este legala. nu conteaza daca dn traverseaza localitatea sau nu, simplu fapt ca mergeti pe dn va obliga la plata rovignetei
ORDONANŢÃ nr. 15 din 24 ianuarie 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România
b) rovinietă matcă-cupon, aplicată în partea stângă jos a parbrizului vehiculului, a cărei perioadă de valabilitate cuprinde ziua în care se efectuează verificarea care asigură, prin tarifele plătite, dreptul de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, având înscris numărul de înmatriculare al vehiculului, în cazul deteriorării rovinietei matcă-cupon, dovada achitării tarifului de utilizare se face astfel:
(i)pentru utilizatorii persoane fizice - documentul care atestă plata integrală a tarifului de
utilizare, în original sau în copie legalizată;
(ii)pentru utilizatorii persoane juridice - documentul care atestă plata integrală a tarifului de utilizare, în original sau o copie a acestuia ştampilată şi semnată în original de către
conducătorul unităţii, cu înscrisul "Conform cu originalul";
(la data 28-feb-2010 Art. 1, alin. (1^1), litera B. modificat de Art. I, punctul 4. din Ordonanta
8/2010 )
c) rovinietă electronică ce atestă existenţa în baza de date a SIEGMCR, denumită în continuare bază de date, a informaţiilor privind achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare pentru vehiculul în cauză, a cărei perioadă de valabilitate cuprinde ziua în care se efectuează verificarea.
(la data 28-feb-2010 Art. 1, alin. (1^1), litera B. completat de Art. I, punctul 5. din Ordonanta 8/2010 )
Daca portiunea de DN se afla pe raza unei resedinte de judet sau municipiu, intre indicatoarele de intrare/iesire, consultati si Ordinul M Transp.769/2010, publicat in MO 670 01.oct.2010, care la art 1.al 3 prevede, citat:
"(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), tariful de utilizare nu se aplica pentru sectoarele de drumuri nationale aflate in interiorul resedintelor de judete si al municipiilor, intre indicatoarele rutiere de intrare/iesire in/din acestea." poate va este de folos !
Buna ziua. Tot caut un raspuns la o intrebare si nu gasesc. Intrebarea este: Eu sunt din provincie iar acum ma aflu in Bucuresti. Mi-a expirat rovinieta acum 2 zile, iar eu ieri am circulat cu masina prin oras fara a iesi in afara acestuia. Imi trebuie rovineta pentru acest caz?:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinieta valeriandinu valeriandinu este obligatorie detinerea vinietei in cazul circulatiei unui vehicul doar in interiorul localitatilor? (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta. tzuku51 tzuku51 Am fost depistat de ap.foto fara rovigneta si am primit acasa pv-ul aferent. In pv scria ca am circulat fara rov. pe DN71,km...+...m. Acest aparat este insa ... (vezi toată discuția)
Rovigneta nikolleta nikolleta BUNA ZIUA!in 2012 am cumparat o masina din alt judet.... nu am radiat-o...in comuna ce locuiesc trece 1DN unde e nevoie de rovigneta si am fost prinsa de ... (vezi toată discuția)