avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina

Buna ziua!
Sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac...Eu si sotul meu ne-am decis sa cumparam o masina care sa fie trecuta pe numele meu dar la inceputul lunii februarie sotul a gasit masina dorita in targ si a cumparat-o fara ca eu sa fiu de fata astfel ca contractul de vanzare-cumparare care s-a intocmit a fost facut pe numele sotului la fel si certificatul de atestare fiscala intocmit de fostul proprietar. Ideea e ca am dori sa trecem masina pe numele meu..cum am putea face lucrul acesta...prin donatie?sau prin ce procedura ca masina sa ajunga in final sa fie pe numele meu?!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cinthya , utilizator 19:18, 7 Martie 2012
masina este un bun comun, ce importanta are pe numele cui este? oricum sunteti considerati amandoi proprietari...........
Stiu acest lucru...doar ca am anumite avantaje daca va fi pe numele meu...cum ar fi o asigurare mai iefina si impozit 0
Puteti beneficia de facilitatea scutirii de la plata impozitului aferent vehicul,numai in anumite conditii legal prevazute,conditii pe care trebuie sa le intruniti atat dvs ca proprietar cat si vehiculul,ca acesta sa poata fi inregistrat la autoritati ,astfel incat sa beneficieze de acea facilitate fiscala
Nu toate persoanele cu anume incadrare ,intrunesc conditiile si cerintele legal prevazute pentru a beneficia de facilitatea scutirii de taxe si impozite
Numai anumite autoturisme,conditionat de acordul autoritatilor in domeniu,pot beneficia de incadarea si inregistrarea drept autoturisme pentru care nu se achita taxe si impozite
Stiu acest lucru dar ce ne intereseaza pe noi este cum am putea sa trecem masina de pe numele sotului pe numele meu..Cum putem proceda?
Simplu: contract de vanzare-cumparare

Alte discuții în legătură

Autoturism scutit de plata impozitului la primarie?! LOPY LOPY Exista posibilitatea ca un autoturism sa fie scutit de plata impozitului anual la primarie? Cine ar trebui sa fie posesor, sau cum altfel se poate ajunge legal ... (vezi toată discuția)
Pentru vehicul istoric cumparat la 31 decembrie 2017 platesc impozit pe 2018? mariusoltului mariusoltului Buna ziua, ma numesc Marius si am achizitionat pe 31 decembrie 2017 un vehicul istoric. Eram in excursie de Revelion la Piatra Neamt, unde gasisem pe net un ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto alina_berechea alina_berechea Va rog să-mi spuneți dacă în situația în care eu sunt o persoana încadrată în grad de handicap, iar soția mea a cumpărat în timpul căsătoriei cu ... (vezi toată discuția)