avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit auto
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit auto

Va rog să-mi spuneți dacă în situația în care eu sunt o persoana încadrată în grad de handicap, iar soția mea a cumpărat în timpul căsătoriei cu mine dar pe numele ei un autoturism, putem beneficia de scutire de la plata impozitului pe mașină.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:58, 6 Octombrie 2018
Nu beneficiaza de facilitatea scutirii obligatii fiscale aferent bun mobil decat contribuabilul pare face dovada cu documente legale ca este proprietarul vehiculului
Cum in speta dv figurati cu decizie incadrare in grad de handicap dar sotia detine calitatea de proprietar asupra auto-nu se poate discuta despre exceptare de la plata obligatii fiscale vehicul
În acest caz auto nu este bun comun, nu se considera deținut împreună cu soțul?
Atat timp cat proprietarul vehiculului nu detine certificat/decizie incadrare in grad de handicap ,nu opereaza eventuale dispozitii care sa exonereze de la obligatia platii impozit auto persoana cu handicap

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit auto pentru persoanele cu handicap gabitz77 gabitz77 Buba ziua. Sotia mea este incadrata ca persoana cu handicap. Eu ca sot beneficiez de scutirea impozitului auto ptr un mijloc de transport detinut pe ... (vezi toată discuția)
Facilitati persoana cu handicap yoolee yoolee O persoană adulta, cu handicap accentuat, nu detine niciun fel de bunuri mobile sau imobile. In schimb parintii in a caror ingrijire se afla persoana ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap accentuat truscamonika truscamonika Buna ziua , Conform Legii 193/2015 pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap s-a modificat ... (vezi toată discuția)