avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Pentru vehicul istoric cumparat la 31 decembrie 2017 ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Pentru vehicul istoric cumparat la 31 decembrie 2017 platesc impozit pe 2018?

Buna ziua, ma numesc Marius si am achizitionat pe 31 decembrie 2017 un vehicul istoric. Eram in excursie de Revelion la Piatra Neamt, unde gasisem pe net un anunt de vanzare pentru respectivul vehicul. M-am intalnit cu proprietarul, ne-am inteles, i-am platit si am facut contractul de vanzare-cumparare, stabilind livrarea pe platforma, dupa terminarea sejurului meu. Pe data de 15 ianuarie 2018 am mers la primarie, am depus actele pentru luarea in evidenta si cererea de scutire a impozitului, avand mentiunea pe carte "vehicul istoric". Numai ca azi am aflat ca trebuie sa platesc acest impozit, ca nu am declarat masina in anul in care am cumparat-o. Mentionez inca o data ca masina a fost cumparata duminica, ultima zi a anului. Mi se pare aberanta situatia. Ma puteti sfatui ce sa fac sa nu platesc acest impozit?
Cel mai recent răspuns: mariusoltului , utilizator 13:20, 8 Februarie 2018
Va bucurati ca ati achizitionat un vehicul incadrat drept masina istorica
Pentru a putea beneficia de facilitatile legal prevazute ,insa trebuie sa intruniti anumite criterii trebuie sa indepliniti anumite conditii
Atestatul de vehicul istoric este emis de organisme agreate de autoritatea competenta
OMLPTL nr. 211/2003, in cap.V pct.2 din anexa definesc masinile istorice ca fiind cele pentru care perioada trecuta de la incetarea fabricatiei tipului respectiv de vehicul (care a utilizat acelasi tip de caroserie si acelasi tip de motor) este de cel putin 30 de ani; vehiculele istorice pot fi originale, restaurate si/sau reconstruite, sens in care proprietarii lor trebuie sa obtina un atestat de vehicul istoric, emis de autoritatea nationala a Federatiei Internationale a Vehiculelor Istorice - FIVA in Romania, care este RCR- constituit in anul 1998.ca asociatie, persoana juridica de nationalitate romana, de drept privat, fara scop lucrativ, infiintata in temeiul Legii nr. 21/1924 privitoare la persoanele juridice (asociatiuni si fondatiuni), functionand in prezent potrivit dispozitiilor OG nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii
Dv detineti un vehicul istoric atestat de catre alta persoana,respectiv atestatul este netrasmisibil
POentru a beneficia de facilitatile prevazute pentru vehiculele istorice ,va revine dreptul sa parcurgeti procedura legal prevazuta
Nu inseamna ca daca ati achizitionat vehicul istoric,automat beneficiati si de facilitatile acordate acestei categorii


Nu sunteti bine informata. Atestatul se elibereaza pentru vehicul, nu pentru persoana. Cartea masinii ramane aceeasi, cu mentiunea "vehicul istoric", doar se trece noul proprietar. Numai pentru scutirea de plata a rovignetei se reface cererea pe noul nume si numar de inmatriculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pentru o masina de epoca ?????/ Mihai 2009 Mihai 2009 Am o masina de epoca si imi trebuie RCA . Cine ma poate ajuta cu cateva lamuriri ? Deci daca am accident cum imi repar masina pe RCA -ul vinovatului? Stiut ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto alina_berechea alina_berechea Va rog să-mi spuneți dacă în situația în care eu sunt o persoana încadrată în grad de handicap, iar soția mea a cumpărat în timpul căsătoriei cu ... (vezi toată discuția)
Masina Cinthya Cinthya Buna ziua! Sunt intr-o situatie in care nu stiu ce sa fac...Eu si sotul meu ne-am decis sa cumparam o masina care sa fie trecuta pe numele meu dar la ... (vezi toată discuția)