avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul penalitati

buna ziua,
va supun atentiei urmatoarea problema;
un proprietar cu centrala termica refuza sa plateasca suma ce-i revine pt incalzire parti comune din sezonul de incalzire 2010-2011 pe motiv ca firma prestatoare de servicii i-a repartizat o suma f mare. acest prop a facut reclamatie la firma ce i-a facut calculul, la protectia consumatorului insa pana in prezent nu a primit nici un rasp. A primit numai un rasp de la firma prest de serv dar nu a fost multumit.Asoc a platit factura catre Radet chiar daca nu a recuperat banii de la proprietari pentru a nu plati penalizari(care intr-un an de zile ar fi fost f mari). este corect sa-i calculam penalizari acestui prop pt suma ce o datoreaza si pe care refuza sa o plateasca pe motiv ca este in litigiu cu firma ce a facut calculul?
o reclamatie la protectia consumatorului este considerata litigiu?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:33, 9 Martie 2012
simpla sesizare nu e litigiu, puteti insa dvs ca asociatie sa il dati in judecata pentru neplata la timp si sa cereti si penalitati.....sa se apere acolo in proces.....daca el nu va porni litigiu impotriva firmei care a calculat dvs nu puteti sta dupa el ani de zile
elenadove a scris:

o reclamatie la protectia consumatorului este considerata litigiu?

Sesizarea adresata ANPC nu intruneste conditiile legal prevazute pentru a fi apreciata drept plangere/actiune adresata instantei de judecata
Asociatia de proprietari in conformitate cu art 50 din L nr 230/2007
are dreptul sa actioneze in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietai mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit


nu trebuia sa platiti furnizorului suma neplatita,acesta urmand sa calculeze
penalizari.Cum ve ti justifica in instanta penalizarile,daca furnizorul nu a calculat?
Cunoasteti obiectiile aratate de respectivul? ce nu i convine din calcul? Incercati sa i explicati corectitudinea calculului. Problema este ca firmele prestatoare au multe nereguli in repartizarea costurilor.
Cum-necum, firma care face calculul repartizarilor la incalzire pe spatiile comune, raspunde pentru sumele repartizate proprietarului cu CT.
Trebuie observat daca si la alte apartamente asemanatoare situatia este la fel sau este o razbunare a firmei respective, pentru care va raspunde, desigur.
Banuiesc ca situatia este ca la noi, adica firma trimite repartizarile la asociatie, iar asociatia le trece in listele de plata. Bun, proprietarul nemultumit s-a adresat firmei si a ramas in continuare nemultumit, basca faptul ca nu achita asociatiei consumul.
Situatie intalnita si la noi destul de des. Ce se poate face? Sunt cel putin doua solutii: ori asociatia calculeaza penalizari proprietarului care neplatind in continuare este pasibil de a fi actionat in instanta, ori proprietarul nemultumit actioneaza in instanta asociatia si in garantie firma care a facut calculul. Daca firma a efectuat calculele corect, iar as. prop. le-a trecut la fel de corect in listele de plata, domnul proprietar se joaca de-a sesizarile, reclamatiile ori de-a justitia. Stiu de pe acum cine va pierde.
Succes!
din start va pierde asociatia,care nu a respectat prevederile legale.Si sunt multe.

Alte discuții în legătură

Calcul caldura cmd_ro cmd_ro S-a calculat intretinerea pe luna octombrie , in care este inclusa si caldura repartizata de firma de repartitoare . Locatarii au venit si au spus ca ei nu au ... (vezi toată discuția)
Actionare asociatie de proprietari in instanta ndan57 ndan57 Buna ziua as dori un sfat sau mai multe in urmatoarea problema: am primit o \\"comunicare \\" parca se cheama din partea judecatoriei sect. X, ca avem o ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii incheiat de administrator danielharaga danielharaga Buna ziua, Ajutati-ma ,va rog , cu un raspuns .... Este vreo problema daca administratorul asociatiei de proprietari a incheiat un contract de prestari ... (vezi toată discuția)