avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul a distrus masina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul a distrus masina

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat, am angajat de 1 luna si jumatate un sofer pe TAXI, in aceasta perioada a adus stricaciuni masinii, zgarieturi in urma unor frecari precum si unele probleme tehnice, din cauza unui sofat total impropriu.Chiar inaintea de a da masina, inainte de inceperea activitatii am facut o revizie tehnica si totul a fost in stare perfecta.
Ce nu pot dovedi este faptul ca a folosit singur masina, desi era angajat doar pentru 4 ore pe zi, masina era la el 24h/24h, acum vreau sa ii desfac contractul de munca dar se pare ca nu pot fiindca el nu este prezent sa semneze pentru luarea la cunostinta.

Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa-mi recuperez paguba si ce ati face in cazul meu...

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Emisary , utilizator 18:58, 6 Martie 2012
Ati facut proces verbal de predare-primire, exista vreun inscris in care s-a consemnat starea masinii, ca nu avea zgarieturi, etc?
Exista controlul tehnic al masinii inainte de predare, din prostie nu am facut nimic ce tine de zgarieturi, oricum asta sa fie cea mai mica problema, in principal starea masinii conteaza, deci da, am dovada ca masina era in stare perfecta inainte de predare
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
Emisary, utilizator
1. Pentru ce sa ia la cunostinta ? ... cum vrei sa-i incetati raportul de munca?

2. Se poate angaja raspunderea patrimoniala a acestuia in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca sa.
Am vrut sa ii desfac contractul pe motiv indisciplinar( a ramas dator cu banii si am vazut ca a folosit masina mult si nu a batut bonuri ), si multumesc pentru legea 53/2003 , se pare ca inca mai am o sansa sa imi recuperez paguba pe baza contractului de angajare..

Si am observat ca trebuie sa ii dau un preaviz de 20 de zile inainte de desfacerea contractului , nu exista alta cale? doresc doar sa fiu informat, maine oricum am sa ma duc la avocat.
In cazul concedierii disciplinare nu se acorda preaviz ... se efectueaza o cercetare disciplinara, potrivit art.251 C.mun. ... Pasii necesari efectuarii cercetarii disciplinare sunt:
- intocmirea referatului de sesizare;
- Constituirea comisiei insarcinate cu efectuarea cercetarii;
- convocarea autorului faptei la efectuarea cercetarii disciplinare;
- ascultarea salariatului;
- intocmirea raportului efectuarii cercetarii disciplinare;
- emiterea deciziei de sanctionare.

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara-bautura RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am un angajat care s-a prezentat de mai multe ori la serviciu in stare de ebrietate.Doresc sa il concediez.Pentru asta trebuie sa urmez procedura de cercetare ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim disciplinara AndreaSera AndreaSera Care ar fi data desfacerii CIM a salariatului,daca: 1.A scris o cerere de demisie cu data de 12.12.2011,cu 20 zile preaviz,din care a efectuat 15 zile,si din ... (vezi toată discuția)
Angajati la firma romaneasca si detasati in strainatate AldonaMihaila AldonaMihaila Buna ziua, Avem mai multi angajati la o firma romaneasca si au detasare in Spania. Unul dintre angajati ne-a anuntat in data de 26.02.2018 ca paraseste ... (vezi toată discuția)