avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare persoane fizice

. Lucrez la o firma de transport care efectueaza transporturi cu microbuze pentru diverse persoane fizice ,intocmind scrisoare de transport. Este necesara intocmirea de factura pentru TVA sau inregistram direct in registrul de casa pe baza scrisorii de transport
531 = 704
531 = 4427
Multumesc !
Face transort din cand in cand sau face transport zi de zi pe ruta prestabilita pentru care ai autorizatie? In acest caz iti trebuie doar bilete cu valoare fixa, din 10 in 10 mii si care contin in tarif si tva-ul aferent. Pe baza acestora inregistrezi asa cum ai scris cu mare bagare de seama la tva-ul inclus. Daca faci transporturi din cand in cand trebuie sa tai factura pentru serviciul prestat.

Anonymous a scris:
> . Lucrez la o firma de transport care efectueaza transporturi cu microbuze pentru diverse persoane fizice ,intocmind scrisoare de transport. Este necesara intocmirea de factura pentru TVA sau inregistram direct in registrul de casa pe baza scrisorii de transport
531 = 704
531 = 4427
Multumesc !
si-ti mai trebuie si licenta de transport si de executie de la ARR

ddragos16 a scris:
>Face transort din cand in cand sau face transport zi de zi pe ruta prestabilita pentru care ai autorizatie? In acest caz iti trebuie doar bilete cu valoare fixa, din 10 in 10 mii si care contin in tarif si tva-ul aferent. Pe baza acestora inregistrezi asa cum ai scris cu mare bagare de seama la tva-ul inclus. Daca faci transporturi din cand in cand trebuie sa tai factura pentru serviciul prestat.
>
>Anonymous a scris:
>> . Lucrez la o firma de transport care efectueaza transporturi cu microbuze pentru diverse persoane fizice ,intocmind scrisoare de transport. Este necesara intocmirea de factura pentru TVA sau inregistram direct in registrul de casa pe baza scrisorii de transport
>531 = 704
>531 = 4427
> Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebari despre monografia contabila a unei agentii de turism cu tva idr idr buna ziua, va rog sa ma ajutati cu monografia contabila a unei agentii de turism cu tva: - inregistrarea facturii de la furnizor extern membru UE ... (vezi toată discuția)
monografie casa de expeditie ani_beita ani_beita Va rog sa ma ajutati cu o monografie casa de expeditie/intermediere transporturi ! Multumesc !:) (vezi toată discuția)
Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)