avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Infiintare firma import
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Infiintare firma import

De cateva saptamani m-am hotarat sa imi deschid un SRL care sa aiba activitate conform codului CAEN nr. 4322 :"Firme din domeniul de activitate Lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat".

Ideea este ca ce vreau eu sa montez (centrale termice) vreau sa le aduc din China. Imi puteti ce ar trebui sa fac ca sa pot sa import aceste produse?cum ar trebui facuta plata (prin ce metoda) catre firma din China de la care o sa import?ce facturi o sa folosesc?cele emise din China sau cele emise de vama?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
adrian_09, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_09 , utilizator 18:46, 7 Martie 2012
Nu cunosc conditiile pe care o instalatie sub presiune trebuie sa le respecte pe teritoriul UE. Va trebui intai sa mergeti la ISCIR si sa va lamuriti asupra acestui aspect. Apoi puteti trece la constituirea firmei (codul CAEN corespunzator).
Dar sa o luam metodic. Propunerea mea este sa mergeti la ISCIR sa vedeti clar conditiile in care ei pot autoriza utilizarea unei astfel de instalatii.
Dupa ce aveti siguranta ca puteti utiliza acea centrala in Romania, discutam mai departe de conditiile de plata si tot ceea ce mai aveti nevoie
luati legatura cu un declarant vamal.
Centralele care vreau sa le montez sunt cu deseuri lemnoare.Nu sunt pe gaze.Pentru centralele care nu funcioneaza pe gaze naturale nu trebuie autorizatie ISCIR.Pe mine ma intereseaza in special metoda de plata si modul cum fac intrarile pe firma daca nu am facturi in limba romana.
Nu poate nimeni sa ma ajute?deoarece as vrea sa deschid societatea cat mai repede si imi trebuia un sfat din partea voastra! Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare iscir katica katica Societatea care are ca obiect de activitate secundara CAEN 4322-Lucrari de instalatii sanitare,de incalzire si de aer conditionat trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)
S.r.l. care face achizitii din china Catalin1706 Catalin1706 Buna ziua, Vreau sa deschid o societate comerciala, SRL sau SRL-D (inca nu stiu exact, daca aveti o idee care e mai ok pentru comert cu produse aduse din ... (vezi toată discuția)
Recuperare acte centrala apartament vgabriel07 vgabriel07 Buna ziua, Am cumparat in urma cu un an un partament intr-un bloc nou construit care dispune de centrala. Dezvoltatorul a colaborat cu o firma pentru ... (vezi toată discuția)