BUNA SEARA,PENTRU A TRIMETE O CERERE LA CEDO IMI TREBUIE TOATE SENTINTELE FINALE DE LA TOATE INSTANTELE FOND,RECURS,CONTESTATIE IN ANULARE,REVIZUIRE RECURS,VA MULTUMESC.
Este de ajuns hotararea pronuntata de prima instanta si instanta de recurs ... Formularul trebuie sa contina:
• un scurt rezumat al faptelor de care doriti sa va plingeti, precum si al capetelor de cerere
• mentionarea drepturilor garantate de Conventie care considerati ca v-au fost incalcate
• indicarea remediilor juridice pe care le-ati exercitat
• lista deciziilor pronuntate in cazul dumneavoastra de catre o autoritate publica, precizind pentru fiecare decizie data, continutul si autoritatea care a pronuntat-o.
Anexati la plangere copii de pe aceste decizii. Nu trimiteti originale, fiindca aceste documente nu va vor fi returnate. Formularul trebuie semnat de dumneavoastra personal in calitate de reclamant sau de reprezentantul dumneavoastra.
În primul rând, aceste acte - copii după hotărârile judecătorești - sunt necesare și ar trebui anexate, ca și cererea introductivă, apelul, recursul.
În al doilea rând, observ că ați întrebat și de contestație în anulare și revizuire.
Deci, având în vedere că termenul de șase luni privește, în general,epuizarea recursului, este foarte important să îl calculați de la respectiva dată, pentru a nu formula o cerere inadmisibilă din start.
Cu stimă.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Plangere cedo
bcory
Buna seara,
Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO?
Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)
Termen revizuire
Valy956
Mi s-a respins un recurs la Curtea de Apel , in cat timp pot face cerere de revizuire a dosarului ! (Termenul legal de depunere a cererii de revizuire ) (vezi toată discuția)