avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare -cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare -cumparare

Soacra mea are facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager cu matusa ei care --traieste---.Poate sa treaca pe sotul meu casa si gradina atat timp cat traieste matusa ?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 20:23, 6 Martie 2012
Da, poate vinde/dona nuda proprietate sotului dvs. Uzufructul ramane neafectat, in continuare, matusa e cea care foloseste bunul.
DIn mesajul dvs. nu inteleg daca soacra dvs, a vandut matusii cu drept de uzufruct sau invers.
Daca soacra dvs este cea care a vandut bunul catre matusa nu mai poate sa "treaca" bunul pe numele sotului dvs. pentru simplul motiv ca nu soacra dvs. nu mai este proprietar al bunului. Singura in masura sa transmita dreptul de proprietate este matusa dvs.
Prin incheierea unui contract cu clauza de uzufruct viager transmitatorul -adica socara dvs.- nu mai pastreaza decat dreptul de folosinta si de a culege fructele bunului transmis. Dreptul de dispozitie -de a vinde- se transmite cumparatorului.
La data decesului -sodreptul de proprietate al cumparatorului se intregeste si cu aceste atribute.
In ipoteza in care matusa a vandut soacrei .... atunci lucrurile sunt exact invers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nuda proprietate si uzufructul viager - interpretare contract James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati în problema urmatoare cu care s-a confruntat o prietena. La momentul cand s-a prezentat la Politie împreună cu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Nico Trupoiu Nico Trupoiu Buna seara,sunt intr-o situatie complicata.Am act de vanzare-cumparare pe casa socrilor mei.In acest moment mai traieste doar soacra mea care are ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager ContSters277264 ContSters277264 Eu si sotia mea am incheiat un contract de intretinere cu parintii ei. Cotractul respectiv stipuleaza : \\"Transmiterea proprietatii catre intretinatori (nb. ... (vezi toată discuția)