Soacra mea are facut contract de vanzare- cumparare cu drept de uzufruct viager cu matusa ei care --traieste---.Poate sa treaca pe sotul meu casa si gradina atat timp cat traieste matusa ?
DIn mesajul dvs. nu inteleg daca soacra dvs, a vandut matusii cu drept de uzufruct sau invers.
Daca soacra dvs este cea care a vandut bunul catre matusa nu mai poate sa "treaca" bunul pe numele sotului dvs. pentru simplul motiv ca nu soacra dvs. nu mai este proprietar al bunului. Singura in masura sa transmita dreptul de proprietate este matusa dvs.
Prin incheierea unui contract cu clauza de uzufruct viager transmitatorul -adica socara dvs.- nu mai pastreaza decat dreptul de folosinta si de a culege fructele bunului transmis. Dreptul de dispozitie -de a vinde- se transmite cumparatorului.
La data decesului -sodreptul de proprietate al cumparatorului se intregeste si cu aceste atribute.
In ipoteza in care matusa a vandut soacrei .... atunci lucrurile sunt exact invers.
Vreau sa aflu
marinutza
buna! vreau sa aflu niste lucruri legate de uzufruct viager si nuda proprietae.
Concret! tatal meu a vandut surorii si cumnatului meu o casa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)