avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa aflu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa aflu

buna! vreau sa aflu niste lucruri legate de uzufruct viager si nuda proprietae.
Concret! tatal meu a vandut surorii si cumnatului meu o casa cum urmeaza: TRANSMITAND DREPTUL DE NUDA PROPRIETATE SUPRA COTEI INDIV.DE 1/2 DIN IMOBIL SI DREPT DE UZUFRUCT VIAGER" intrebarea mea este:tatal meu poate sa mai intre in acea curte cand vrea?(are animale acolo si cumnatul spune ca nu are drept ca e casa lui)MULTUMESC!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
marinutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 00:36, 24 Iulie 2011
Tatal dvs are dreptul (este chiar singurul care are dreptul) de a se folosit si de a intra pe proprietate.

Sora si cumnatul au cumparat doar dreptul de nuda proprietate, adica nu au voie sa locuiasca acolo sau sa se foloseasca de bun fara acordul uzufructuarului.

Uzufructul viager este dreptul pe care il are o persoana, uzufructuarul, de a se folosi de un bun si de a-i culege fructele pe timpul vietii sale, dreptul de dispozitie asupra lucrului revenind nudului proprietar.

Daca nu il lasa in imobil sa mearga la un executor judecatoresc care ii va permite accesul daca este necesar cu politia.

Are dreptul sa intre. Uzufructul viager reprezinta dreptul de a folosi bunul imobil si de a culege fructele (civile si industriale) produse de acesta, pana la moarte.
Cui apartine cealalta cota de 1/2 din imobil?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters103772, utilizator
poate si locuii
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
Cristina Voicu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate danaoz danaoz buna!tatal meu a cumparat o casa de la bunicii mei,dar cand a facut contract de vanzare-cumparare le a dar dreptul la o camera,am putea sa vindem casa daca ei ... (vezi toată discuția)
Vreau sa aflu marinutza marinutza AM CITIT DIN C ONTRACT SI NU POT SA/MI DAU SEAMA CINE ARE CEALALTA COTA DE 1/2.ACEASTA CASA A FOST DOBANDITA DE PARINTII MEI DE LA BUNICA.LA DECESUL MAMEI AM ... (vezi toată discuția)
Uzufructuar handsu handsu Care sunt caracteristicile calitatii de uzufructuar ? (vezi toată discuția)