avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de furnizare gaze
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de furnizare gaze

Buna ziua, ati citit contractul trimis de furnizorul de gaze?
]Art. 3 (3) Neachitarea facturii reprezentând contravaloarea serviciului de furnizare a gazelor naturale, în termen de 15 zile de la data scadenţei atrage perceperea de majorări de întârziere, conform prevederilor din condiţiile-standard; nivelul majorării de întârziere este egal cu nivelul majorării de întârziere datorat pentru neplata la termen a obligaţiilor către bugetul de stat, stabilit în condiţiile precizate de Codul de procedură fiscală."
Majorari la nivelul nivelul majorării de întârziere datorat pentru neplata la termen a obligaţiilor către bugetul de stat?
Eu nu sunt de acord cu asta si nici nu pot face modificari in acest contract e unilateral asta e il semnezi nu comentezi. Ce se poate face?
Plus ca la art 3 ali 1 este prevazut pretul care nu este completat, semnezi in alb :
"(1) Preţul final reglementat pentru furnizarea gazelor naturale este de ……. lei/MWh, respectiv .......... lei/MWh (cu TVA), aprobat conform reglementărilor în vigoare prin ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, corespunzător categoriei ……. în care consumatorul este încadrat şi nu include accize." E legal acest contract?
Cel mai recent răspuns: jade_0923 , utilizator 22:13, 6 Martie 2012
Cred ca este vorba de [editat], nu? Referitor la scadenta, mie chiar mi se pare o scadenta de foarte mult bun simt. Ei acorda o scadenta de 30 de zile de la data emiterii facturii, iar penalitatile din contract se refera la inca 15 zile dupa data scadentei. Total 45 zile ptr plata unei facturi fara majorari de intarziere.

[Editat - este interzisa postarea denumirilor de societati indiferent de context. Va multumim]

Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"factura constituie preaviz" godspeed godspeed Consumatorului ii este lasata la usa o foaie de hartie mototolita cu antet de GDF Suez, foaie care nu poarta nr. de inregistrare si/sau stampila si este ... (vezi toată discuția)
Penalitati de intarziere la facturile de utilitati Langa Geta Langa Geta Buna ziua! Lucrez intr-o societate de servicii publice si as dori un punct de vedere cu privire la modul de calcul al penalitatilor de intarziere incepand cu ... (vezi toată discuția)
Penalizari furnizori direct din a 16 zi(la gaz cei cu puncte cardinale in denumire)) unlocatar unlocatar Buna ziua E normal ca un furnizor sa aplice penalizari direct din a 16-a zi? Nu ar trebuis sa fie 15+30 zile si apoi sa calculeze din a 16 zi ?Ei ... (vezi toată discuția)