avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Majorarea valorii de impozitare a unei cladiri
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Majorarea valorii de impozitare a unei cladiri

Cum se interpreteaza majorarea valorii de impozitare a unei cladiri cu suprafata mai mare de 150 mp: 5% pentru fiecare 50 mp sau fractiuni ce depasesc 150 mp, sau 5% pentru toata suprafata ( Codul fiscal, titlul IX, art. 251 al.8?`
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 13:14, 7 Martie 2012
5% pentru fiecare 50mp sau fractiune din 50 mp ce depaseste 150mp.
Exemplu: suprafata desfasurata este 201 mp.
Coefic de majorare a valorii impozabile : (201-150)/50=1,02 care se intregeste prin adaos => coeficientul este 2

valoare impozabila este :201*806=162006
se va majora cu 2*5%*162006=16201

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare constructie noua pers.fizica popromeo popromeo Bloc construit , receptionat si intabulat. Destinatie :Imobil multifunctional La declararea imobilului la fisc si calculul valorii de impozitare apar ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladiri persoane fizice tciprian tciprian Buna ziua, am o mare dilema poate ma ajuta cineva In codul fiscal la art 251 privind modul de impozitare la cladirile persoane fizice cu destinatie locuinta ... (vezi toată discuția)
Calculare impozit pe cladire DenisRif DenisRif la calculul impozitului pe cladire cum se calculeaza diferenta peste 150mp... adica stiu ca se fractioneaza in cate 50mp la care se adauga cate 5% Deci eu ... (vezi toată discuția)