avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in perioada concediului medical, poti lua prime sau ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in perioada concediului medical, poti lua prime sau alte beneficii?

Este prevazut in CCM-ul pe societate ca si in perioada concediului pentru incapacitate temporara de munca, angajatul sa poata lua eventuale prime/beneficii, respectiv bani intr-un anumit procent din salariu.
Este o prevedere legala, avand in vedere suspendarea CIM pe aceasta perioada?
Cel mai recent răspuns: pia_ionita , utilizator 21:12, 7 Martie 2012
Alineatul (3) de mai jos va da raspunsul la intrebare. Daca e prevazut in CCM, se pot acorda drepturi salariale, chiar daca CIM este suspendat.

Codul muncii:

ART. 49
(1) Suspendarea contractului individual de muncã poate interveni de drept, prin acordul pãrţilor sau prin actul unilateral al uneia dintre pãrţi.
(2) Suspendarea contractului individual de muncã are ca efect suspendarea prestãrii muncii de cãtre salariat şi a plãţii drepturilor de naturã salarialã de cãtre angajator.
(3) Pe durata suspendãrii pot continua sã existe alte drepturi şi obligaţii ale pãrţilor decât cele prevãzute la alin. (2), dacã acestea sunt prevãzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncã aplicabil, prin contracte individuale de muncã sau prin regulamente interne.

Da, este legala o astfel de prevedere intrucat este in concordanta cu dispozitiile art.49 alin.3 C.mun. ... asadar, acea clauza din ccm nu este contrara dispozitiilor legale in materie.
multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare c.i.m concediu fără plată Nihil since deo Nihil since deo Dacă un salariat a fost în concediu fără plată 18 zile lucrătoare perioadă în care a avut CIM suspendat, iar CCM la nivel de unitate prevede că se va ... (vezi toată discuția)
Salariat asigurat in perioada de suspendare a cim didi_06 didi_06 Un salariat care are CIM suspendat prin acordul partilor, pe perioada suspendarii este asigurat din punct de vedere medical si are dreptul la concediu medical? (vezi toată discuția)
Cadou pentru copiii minori pentru salariat in cic Forever Forever Buna seara, Angajatorul a acordat salariatilor care au copii minori cate 100 lei pentru fiecare copil. Salariatii aflati in CIC nu au primit insa nimic. ... (vezi toată discuția)