avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariat asigurat in perioada de suspendare a CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariat asigurat in perioada de suspendare a CIM

Un salariat care are CIM suspendat prin acordul partilor, pe perioada suspendarii este asigurat din punct de vedere medical si are dreptul la concediu medical?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 09:57, 7 Septembrie 2016
art.49 C.mun.
(1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin acordul partilor sau prin actul unilateral al uneia dintre parti.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
......

OUG 158/2005
art. 6
(1) Asiguraţii a căror incapacitate temporară de muncă a survenit în timpul concediului de odihnă sau al concediului fără plată beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, concediul de odihnă sau fără plată fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate să fie reprogramate.
...

Prin urmare, pe perioada CFS puteti beneficia de concediu medical .
didi_06 a scris:

Un salariat care are CIM suspendat prin acordul partilor, pe perioada suspendarii este asigurat din punct de vedere medical ?....


Daca suspendarea este mai mare de 3 luni ,angajatul nu mai este asigurat,in cf cu prevederea art 2al(3) din Norme 581/2014:

(3) Drepturile de asigurare inceteaza dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei la fond, in conditiile legii si ale prezentelor norme metodologice

Asigurarea medicala este data de plata contributiei individuale la sanatate din salariul brut si din plata contributiei angajatorului la Fondul de Sanatate. Atata timp cat nu se presteaza activitate si nu se obtine venit salarial nici contributia nu se suporta

Asigurarea pt concedii medicale este distincta de asigurarea de sanatate iar despre acest aspect v-a lamurit deja colegul meu !
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2016
ContSters400311, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cu contract suspendat Fekker Ana Fekker Ana Un angajat cu contract de munca suspendat are dreptul la adeverinta pentru medic si la concediu medical? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna pintexim pintexim Pe perioada concediului medical se acorda concediu de odihna? Parerea angajatului este ca ,DA;a angajatorului ca ,NU. (vezi toată discuția)
Concediu paternal flocanelu flocanelu Buna ziua. Fiul meu este angajat si se afla in concediu paternal cele 5 zile + 10 zile in urma obtinerii atestatului pentru cursul de puericultura. Daca in ... (vezi toată discuția)