avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajat cu contract suspendat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajat cu contract suspendat

Un angajat cu contract de munca suspendat are dreptul la adeverinta pentru medic si la concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:51, 11 Iulie 2012
Art. 49. [felurile si efectele suspendarii] Codul muncii.
(2) Suspendarea contractului individual de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Parerea mea este ca anagajatul are dreptul la adeverinta pt medic si concediu medical.
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
...

2. Asadar angajatorul trebuie sa elibereze adeverinta pentru medic si apoi sa calculeze si sa plateasca certificatul medical

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat asigurat in perioada de suspendare a cim didi_06 didi_06 Un salariat care are CIM suspendat prin acordul partilor, pe perioada suspendarii este asigurat din punct de vedere medical si are dreptul la concediu medical? (vezi toată discuția)
Concediu medical in perioada de concediu fara plata acordat la cererea salariatului elenamitrea elenamitrea Buna ziua , in situatia in care un angajat cere concediu fara plata , contractul este suspendat in Revisal , se termina perioada , este raportata si ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in somaj tehnic? maryang maryang Se poate da adeverinta medicala pt. spital pt. un salariat aflat in somaj tehnic? Ce implicatie are un concediu medical in somaj tehnic? (vezi toată discuția)