avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate loc de parcare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

loc de parcare

Buna ziua,
Domiciliez in sectorul 2, la bloc. Am autorizatie de la ADP Sector 2 pentru un loc de parcare. In momentul de fata intentionez sa-mi vand masina pentru care am respectiva autorizatie si sa achizitionez o alta masina.
Intrebarile la care v-as ruga sa imi raspundeti, daca se poate, sunt:
- cum pot trece autorizatia de pe masina pe care o detin in prezent pe cea pe care urmeaza sa o achizitionez?
- in cat timp (maxim) de la radierea masinii trebuie sa ma prezint pentru a nu pierde locul / autorizatia de parcare (locul de parcare este platit pentru tot anul in curs, plata facandu-se odata cu plata impozitului pe masina)?
Ar fi mai facil de facut transferul autorizatiei in cazul in care achizitionez noua masina, iar radierea celei vechi o fac ulterior?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: cornelusha , utilizator 15:09, 9 Martie 2012
Locul de parcare nu se pierde chiar asa usor.Dupa ce va achizitionati cealalta masina,prezentati-va cu talonul si cartea masinii la adp s2, si cereti sa va schimbe din dosar acele copii de talon si/sau carte a masinii,inlocuindu-le pe cele ale vechii masini.
Nu este specificat o data limita, puteti face asta pe parcursul anului.
E posibil sa va ceara si dovada platii impozitului masinii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Tiberius_cc, utilizator
Asa cum spuneam, taxa este platita pana la sfarsitul anului, ca si impozitul pe masina. In momentul radierii masinii impozitul se returneaza, impreuna cu taxa pt locul de parcare. In acel moment, nemaiavand taxa platita, oricine este pe lista de asteptare a unui loc de parcare poate revendica acel loc.Si avand si vecini foarte "buni" care vaneaza locurile de parcare, presupun ca a doua zi dupa radiere ramanem fara locul respectiv.
Buna ziua,
Eu locuiesc in sectorul 1.Impozitul pentru autoturism se plateste la Circa financiara, iar taxa pentru locul de parcare la A.D.P.In sectorul 1, daca nu ai achitat locul de parcare pana la 31.03.oricine il poate revendica de a doua zi.Pana la acea data ai prioritate.Cel mai intelept lucru pe care il puteti face ,este sa sunati la A.D.P. sector 2 -sa cereti la ,,parcaje" si sa vedeti ce acte va sunt necesare.Modalitatile sunt diferite de la un sector la altul.Succes!
Intr-adevar, difera legea de la un sector la altul. Si cel mai bine asa este: sa se culeaga informatii de la angajatii sectorului respectiv.
Eu, pana la urma, asa am facut si am rezolvat pana la urma.
In principiu, pentru a ramane in posesia locului de parcare, trebuie sa inscrii o alta masina, temporar, pe locul respectiv. Si acest lucru se face printr-un contract de comodat. Apoi, la achizitionarea altei masini, se merge din nou la ADP si se trece autorizatia de pe masina inchiriata pe noua masina.
Ma bucur ca ati rezolvat problema .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare in bucuresti si resedinta in alta localitate adelina_c adelina_c Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie pentru urmatoarea speta: Anul trecut am achizitionat un apartament in Bucuresti, sector 3 insa nu am schimbat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va scriu in legatura cu o situatie legata de locul ... Robertipopa Robertipopa Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie legata de locul de parcare primit de la ADP S2, in data de 31.12.2020. Zilele trecute am primit prin posta ... (vezi toată discuția)