avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... bani furati de catre fostul angajat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

bani furati de catre fostul angajat

Buna dimineata. Fratele meu este director de vanzari la o firma. Unul dintre agenti a demisionat acum cateva saptamani si, ulterior lichidarii, s-a constatat ca a ascuns cateva facturi insusindu-si astfel o suma importanta de bani. Fiind contactat telefonic a manifestat un comportament destul de agresiv, recunoscand totusi printr-un sms ca si-a insusit acesti bani ca o compensatie pentru faptul ca nu a primit suficienti bani la lichidare. As dori sa va intreb daca se poate depune o plangere penala pentru furt impotriva fostului agent. Direct la Parchet sau la Politie?
Cel mai recent răspuns: Taciturnul , utilizator 09:44, 4 Martie 2013
Da, se poate depune plangere. Mai indicat este sa o depuneti la parchet.
Temeiul de drept pare ar fi altul. Adica delapidare sau gestiune frauduloasa. Oricum, dvs. nu sunteti obligati sa scrieti temeiul de drept.
După cum bine arată şi colega, se poate depune plângere penală, deoarece fapta fostului angajat este infracţiune.

Totuşi, un sfat: recuperarea banilor pe calea procesului penal este o chestiune de durată.

Eu aş recomanda ca fostului angajat să i se trimită o somaţie, prin care să i se pună în vedere că fapta sa întruneşte conţinutul constitutiv al infracţiunii prev. şi ped. de art. XZY Cod penal, pedepsită cu atât şi atât, că există probe (printre care şi SMS-ul provenind de la el), şi că vă rezervaţi dreptul de a depune plângere penală, în temeiul art. Y C.p.pen., în situaţia în care nu înţelege să restituie toată suma în termen de X zile.

Cu alte cuvinte, o formulare foarte "avocăţească", din care individul să realizeze că treaba este serioasă.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2012
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Buna ziua, suntem o firma de transport marfuri si avem si noi o problema de acest gen. In speta, unul dintre soferi a ajuns la destinatie cu o cantitate de marfa mai mica decat cea incarcata initial.La descarcare a fost facut un proces verbal de constatare a diferentelor si a fost semnat de catre beneficiarul marfii si de catre sofer. De la incarcare pana la descarcare soferul nu a parasit masina ,aflandu-se in tranzit, nu a ajuns la garaj si nu a anuntat vreo problema pe parcursul cursei. Cum ne sfatuiti sa actionam pentru recuperarea prejudiciului si pentru pedepsirea soferului. Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa rezolv o problema cu un angajat prins ca fura atamax atamax Buna , cum sa procedez cu un salariat prins ca fura bani din magazin (am probe video), daca il dau afara nu mai pot recupera prejudiciul. Societatea este un ... (vezi toată discuția)
Urgent!! ce poti face atunci cand angajatul te fura? denisa 15 denisa 15 Buna ziua! Am nevoie urgenta de ajutor, dar sa va detaliez un pic problema: acum ceva timp, am descoperit ca o angajata de la magazin nu-mi inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un patron/angajat in caz de furt? valime valime Buna ziua, Am o intrebare pentru Dvs, legata de furtul intre patron si angajat. > Ce poate sa faca angajatul acuzat ca a furat si pus sa plateasca, fara ... (vezi toată discuția)