avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare urgent.....stabilire paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare urgent.....stabilire paternitate

Buna ziua.Asi dori sa intreb ce se intampla intr-un proces de paternitate daca tatal biologic a fost chemat in instanta si nu s-a prezentat si nici nu se va prezenta.Am probe prin care sa demontrez ca el este tatal (proba cu martori si poze de la aniversarea copilului unde au participat si parintii lui si mai multi din familia lui).Se va stabili si fara el ca este tatal minorului si pensia alimentara?mentionez ca stiu unde lucreaza.
Cel mai recent răspuns: eueu , utilizator 20:44, 30 Noiembrie 2008
Va multumesc pt raspunsuri dar asi vrea sa mentionez ca tatal biologic este ferm convins ca este al lui si il recunoaste verbal nu vrea sa fie trebut in certificat pt ca ii patez onoarea lui si pt ca umblu la salariul lui.momentan el lucreaza la un pot de politie din judet.A fost citat la post si la inspectoratul judetean de politie.nu il pot obliga sa se prezinte la proces.ce asi putea face.?
Parerea mea este in sensul ca veti obtine castig de cauza si in ipoteza in care paratul tata nu se va prezenta la niciun termen de judecata si va fi judecat in lipsa.
Sa nu uitati sa va angajati avocat pt ca procesul se poate intinde pe o durata destul de indelungata.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca a fost citat la locul de munca pt a se prezenta intr-un proces de stabilire a paternitatii si nu se prezinta „onoarea” dumnealui e mai mult decat patata. Apoi, a fi tata, a recunoaste un copil in acte inseamna onoare patata? Ziceti ca el recunoaste copilul, verbal, dar nu vrea sa i se umble la bani – adica? Nu vrea sa contribuie financiar la cresterea copilului? Mai vine el azi sa petreaca timpul cu dv si copilul?
Cereti, eventual, sa se faca expertiza medico-legala de stabilire a paternitatii... Martorii sunt de folos, dar ce pot ei, practic, sa marturiseasca? Ceea ce ei au vazut si cred ca stiu nu e obligatoriu sa fie si adevarat... In plus, cu ce va ajuta prezenta tatalui in instanta, daca acesta va nega faptul ca e tatal copilului? Daca e de acord sa recunoasca acest copil (verbal e convins de aceasta), mergeti impreuna la Starea civila si schimbati numele copilului, prin recunoasterea lui de catre tata – schimbarea numelui va fi apoi publicata in Monitorul Oficial si va fi modificat si certificatul de nastere.
Din cate inteleg, pe tatal copilului l-ar deranja sa plateasca pensie alimentara. De ce nu va casatoriti, in acest caz? La banii lui cred ca se va „umbla” in cele din urma, iar onoarea lui va fi patata.... Oricum este, daca stie ca e tata si nu vrea sa recunoasca.
Deci, obtineti expertiza medico-legala si atunci procesul avanseaza, cu sau fara prezenta paratului.
Obtinerea expertizei dar neefectuarea ei de catre parat va ajuta.
Procesul este in primul rand in interesul suprem al minorului care trebuie sa se stabileasca daca paratul este sau nu tatal sau.
E recomandabil sa aveti si avocat la proces intrucat nu stiu daca toate instantele judeca asa cum judeca unele si e posibil sa aveti nevoie si de practica CEDO si jurisprudenta interna si numai un avocat va poate ajuta in aceasta privinta.

avocat Claudiu Lascoschi
iar peste un an sau doi inscrieti-l la TATA =D>

Alte discuții în legătură

Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)
Dovedirea paternitatii ginutzajoco ginutzajoco buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi ... (vezi toată discuția)
Neprezentare tata prezumtiv la testul adn stabilit de instanta Pocol Dinut Marcel Pocol Dinut Marcel As dori sa stiu de ce intampla in cazul in care tatal prezumtiv nu se prezinta la testul ADN de stabilire a paternitatii pentru un copil din afara ... (vezi toată discuția)